Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Kalle Asikainen oli testaamassa toukokuussa uutta kalustoa.

Kuva: Tarja Lipsanen

Talven taistelut jatkuvat nuottiluokassa Mäntsälän soralla

Nuottiluokan hallitseva mestari joutui koville, varsinkin talven toisessa osakilpailussa Hankasalmella. Ranuan Ville Hanhisuanto jäi hallitsevalle mestarille lopulta vain 2,4 sekuntia. Kolmantena on kummassakin kisassa ollut Bemariin nopeasti tottunut Jaakko Ollikkala.

Moninkertainen rallin Suomen mestari oli vahva talven kilpailuissa. Hän käytti hyväkseen ansaitsemansa lähtöpaikan. Ilomantsissa jo parin pätkän jälkeen saavutettu parinkymmen sekunnin mittainen ero, ratkaisi pelin jo puolimatkassa. Hanhisuanto pystyi sarjan ulkopuolisena ottamaan Lindroosin päänahan viime vuoden elokuussa Tuusniemellä. Sama oli tarkoituksena myös Ilomantsissa, mutta pyörähdys avauspätkällä maksoi liikaa.

Hankasalmella olikin sitten tiukkaa. Tauolla kaksikon ero oli reilun sekunnin Lindroosin hyväksi. Tauon jälkeisellä pätkällä Hanhisuanto teki pienen virheen. Kova loppukirikään ei auttanut ja Lindroos otti toisen voittonsa 2,4 sekunnin erolla.

Tässä pisteet talven jälkeen

Lindroos on tietenkin jälleen suosikki. Hän on ottanut nyt jo kuusi kertaa peräkkäin nuottiluokan korkeimmat pisteet.

– Se on varmaa, että kesällä ei saa tehdä virheitä, sillä Ville on valmis ottamaan voiton. Takana tulee kyllä muitakin, jotka pystyvät taistelemaan voitosta.

Hanhisuanto on hyvin valmistunut sorakauden avaukseen ja valmiina haastamaan Lindroosin.

Ollikkala jäi avauskisassa parisen minuuttia Lindroosille, mutta Hankasalmella hän pystyi reilusti puolittamaan eron kärkeen. Testi Pengonpohjan rallissa onnistui mainiosti.

Sarjanelonen Hellström oli talvikauteen tyytyväinen, mutta toivoo parantavansa soralla.

– Keväällä olemme vaihtaneet Volvoon kaasarien tilalle ruiskutuksen. Testeissä ja 0-autotehtävissä Salon kotikilpailussa auton käsiteltävyys on tuntunut väkevälle ja luonnikkaalle, kehui Hellström.

Pikkuluokan parhaana psiteissä on Max Karhapää viidentenä.

Uutta kalustoa

Mielenkiinnoilla odotetaan Kalle Asikaisen siirtymistä isoon luokkaan. Kalle hankki BMW M3:n ja monivuotinen suhde Escorttiin katkesi.

Moni ei varmaan enää muista F-Cupin Tahko-Rallia vuodelta 2005. Kalle voitti silloin A-juniorit ja taakse jäivät mm. Nikaran Jarkko ja Nuoralan Jaska. Mutta sekään ei riittänyt, sillä Asikainen oli silloin koko kilpailun nopein lyöden mm. yleisen voittajan Toni Kuhasen 18 sekunnilla.

Idän Pikajuna hylkäsi Corollan ja nyt alla Volvo.

Jobin postia pikkuluokassa

Pikkuluokassa on nyt kärjessä tilaa, kun Erittäin kovaa ajava Jussi Saarinen ajoi Salossa ulos.

– Auto on nyt siinä kunnossa, että kausi jää kesken.

Saarinen johti kisaa selvästi ennen keskeytystään. Salossa nuottiluokan voiton Toni Jalava ennen Reijo Mattilaa ja Mika Rantasaloa, jotka mahtuivat 0,7 sekunnin sisään.

Kalle Asikainen voitti pikkuluokan avauskisassa. Hankasalmella puolestaan paras oli Janne Korhonen, joka lupasi lisävauhtia soralle.

.