Anssi Valkonen vauhdissa päätöspätkällä.

Kuva: Timo Honkala

Anssi Valkonen:
Tämä voitto menee kaikkien muiden menestysten edelle

Rallin F-cup siirtyi kesäkaudelle lauantaina ajetussa Mäntsälä Aero Rallissa. Mukana vauhdissa olivat myös Anssi ja Matias Valkonen. Anssi yleisen nuotista ajettavien luokassa ja Matias puolestaan ei nuotista ajettavien luokassa. AL- Härmän kuljettajat pokkasivat yleiskilpailun voiton sekä luokan kolmostilan.

Anssi Valkonen kartanlukijanaan Lapuan Urheiluautoilijoita edustava Jani Pohto juhlivat yleiskilpailun sekä luokkansa voittoa 12,1 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Jaakko Ollikkalaan. Valkonen ja Pohto kellottivat seitsemästä erikoiskokeesta kahdella nopeimman ja kolmella toiseksi nopeimman ajan. Kaksi kertaa he olivat kolmansia.
-Se oli tasaista tekemistä. Ainut murhe oli kuudennella erikoiskokeella, kun BMW:n etupyörä otti ahneessa ajolinjaleikkauksessa kiveen ja se väänsi pyörää hiukan vinoon, Anssi Valkonen kertasi kilpailuaan. Rallin aikana myös keli vaikeutti ajamista.

-Keli meni niin, että alussa tien pinnat oli kosteita ja yllätyksenä meidänkin numerolla (15) liukkaita. Neljännellä ja viidellä erikoiskokeella satoi jo enempi. Alkoi ja loppui nopeasti, voittaja kuvaili.

-Autoomme tuli tähän kilpailuun uusi sekventaali-vaihdelaatikko, jossa on eteen-taakse kaavio. Ajoimme ennen rallia 130 kilometriä testiä ja vaihdelaatikko tuntui heti tosi hyvältä, Valkonen kehui.

-Tämä voitto menee kaikkien muiden menestysten edelle. Päätimme jo nuotitus aikana panostaa neljänteen erikoiskokeeseen ja se onnistui. Sarjaa johtava Joonas Lindroos teki samoin, mutta hän teki siellä ajovirheen ja se oli etu meille, sarjassa sijalla seitsemän noussut Anssi Valkonen tiivisti. Valkonen ja Pohto nähdään seuraavaksi viivalla SM-Pohjanmaa rallin Suomi Cup-luokassa kesäkuun 18- 19 päivä.

Matias VAlkonen:
Olen kyllä omaan ajooni tyytyväinen

Matias Valkosen ja Markus Peltosen ajokkiin tuli myös samanlainen vaihdelaatikko, kun velipoikansa Anssin autoon. Matiaskin sopeutui hyvin sen käyttöön. Kaksikko ajoi luokkansa kolmanneksi minuutin ja 31,4 sekuntia voittajalle jääneenä. Eroa kakkostilaan tuli 40,3 sekuntia.

-Kärki meni kovaa ja onhan heillä enemmän kisakokemustakin. Olen kyllä omaan ajooni tyytyväinen, vaikka eroa kärkeen onkin liikaa, Matias Valkonen sanaili.

-Kun talvikaudelta tuli kaksi keskeytystä, oli tärkeää, että pääsimme maaliin ehjällä autolla, sarjassa sijalla 12 jatkava Valkonen jatkoi.

F-cupin sarjassa on nyt pidempi tauko, kun vasta syyskuun 18 päivä Laitilassa kisataan seuraavaksi.