Kauden toiseksi viimeisimmän osakilpailun järjestävän seuran Pohjois-Hämeen UA:n Jesse Eteläniemi lähtee ensimmäistä kertaa hakemaan F-Cupista kokemusta ja uran ensimmäistä voittoa Renault Cliollaan. Hän on ilmoittautunut F-Rally Trophy -sarjan V1600-luokkaan

Vuonna 2019 uran aloittanut virtolainen Eteläniemi lähtee haastamaan muut V1600-kuskit. Autona on tuttu, mutta koviakin kokenut Renault Clio. Kauden ensimmäisessä kisassa Kuhmoisissa Jesse yllättyi vauhtiinsa.
-Tämän talven ensimmäisissä kisoissa voitto on jäänyt vajaan parin sekunnin päähän voittajasta joka kerralla. Tässä ei vanha sanonta pitänyt paikkaansa, että ”kolmas kerta toden sanoisi” mutta josko se olisi neljäs kerta tällä kertaa, Jesse toivoo.

-Kuhmoisissa tuli vielä ajatus-, keskittymis- ja  tatsikatkoja pätkällä, mutta Kangasniemellä ei ole niihin varaa, toteaa Jesse.

Valmistavat testit ranskattarella jäivät puuttumaan, mutta Eteläniemi lähtee kisaan luottavaisin mielin.

-Vaikka treeniä en päässyt tässä välissä enää ajamaan, niin uskoisin, että auto on kunnossa. Luulen pystyväni heti hyvään suoritukseen, kun sprinteistä jäi hyvä fiilis. Kangasniemellä yritän aloittaa rivakasti, mutta järkevästi. Täytyy kattoa joka pätkän jälkeen tuloksia, paljonko pitää kiristää, toteaa Jesse.

Eteläniemi kertoo, että muita tavoitteita ei ole kuin voitto!

-Tosin tiellä pitää pysyä. Eiköhän keskittyminen pysy, kun muistelee pätkien välissä kartturi Markuksen (Oksanen) aamuisia vitsejä, virnailee Jesse.

-Isälle vielä suuri kiitos, että lähti kiertämään sarjaa, vaikka tämä vuosi piti olla välivuosi. Sponsoreille kiitokset ja pahoittelut, kun julkaisuja ei ole tullut. Koulu haittaa harrastuksia.

Seuraa Jessen matkaa somessa
Facebook: Eteläniemi Motorsport
Instagram: etelaniemimotorsport
YouTube: Eteläniemi Motorsport

Teksti: Eteläniemi Motorsport
Kuva: Heikki Kapanen