Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Jonni Ruottunen tavoittelee yleisen mestaruutta

Kuva: Timo Honkala

F-Cup 2021 päätökseen Orimattilassa

F-Cupin 2021 kausi päättyy lauantaina 16.10.2021 ajettavaan Orimattila Ralliin. Orimattilan UA järjesti myös osakilpailun F-Cupin avausvuonna 30 vuotta sitten. Ralli on seuran 40-vuotisjuhlakilpailu. Ensimmäisenä kilpailijana Jaakko Ollikkala starttaa matkaan klo 11.01 Orimattilan keskustasta (Erkontie 15) ja samaan paikkaa odotetaan ensimmäistä kilpailijaa noin klo 16 iltapäivällä.

Ralliin ilmoittautui 141 autokuntaa, joista F-Cupin luokkiin 124. F-Cupissa ajetaan mestaruudesta viidessä eri kategoriassa, nuotti, nelivetonuotti, yleinen, seniorit ja juniorit. Tämän lisäksi ajetaan F-rally Trophyn mestaruudesta.

Viisi titteliä jakamatta
Orimattila Rallissa riittää jännitystä, sillä vain neliveto mestaruus ratkesi ennen päätöskisaa, kun Jaakko Lavio voitti mestaruuden maksimipistein. Lavio on kuitenkin kisassa mukana. Muut mitalit nelivedossa on vielä ottajiaan vailla.

Nuottiluokassa mestaruus on kahden kauppa. Mestaruuden vielä joko Jaakko Ollikkala tai Ville Hanhisuanto. Mitalitaistelussa ovat heidän lisäksi vielä Markus Hellström, Max Karhapää sekä Marko Haapsaari.

Yleisessä luokassa mestaruus on niin ikään kahden kauppa. Mestarin 2021 nimi on joko Jonni Ruottunen tai Markku Artjoki. Himmeimmistä mitaleista taistelussa ovat mukana lisäksi Teemu Kuusinen, Mika Ruohio sekä kovasti vuokrakalustoa hakeva Juha Högström.

Senioreissa Kari Kytölä hakee jo yhdeksättä mestaruuttaan, mutta tittelistä kamppailevat hänen lisäkseen tiukimmin Pauli Junttila ja Lasse Hirvijärvi. Mestaruusmahdollisuus on lisäksi, jos pakka oikein sekoittuu myös Jarmo Mustosella, Esa Kohtamäellä ja vielä Aimo Jaakkolallakin. Tämä kolmikko vie mitalit.

Junioreissa on jälleen kahden kauppa. Sarjajohtaja Juuso Jorvala tarvitsee yhden lisäpisteen varmistaakseen mestaruuden Jaakko Lahtisen voittaessa. Kaksikon lisäksi mitaleista kamppailevat lisäksi Jarmo Vesterinen, Lauri Mäkelä, Niko Jousi, Iiro Litjo.

F-Rally Trophyn puolella sarjaykkösenä olevan Jyri Räsänen tarvitsee päästä pisteille, ollakseen täysin varma mestaruudestaan. Hänen ainoa uhkansa on Ville Kantoluoto, joka puolestaan on pakkovoiton edessä. Muut mitaliehdokkaat ovat Jani Laaksonen, Roope Suomalainen, Ville Mäntynen sekä Ismo Martiskainen.

Sarjan pistetilanteet: https://www.f-cup.fi/tulokset-ja-pistetilanne/

Rallin aikataulu pähkinäkuoressa
Ralli alkaa jo perjantaina, kun nuottiluokat aloittavat reittiin tutustumisen klo 8.30.

Varsinainen kisapäivä alkaa klo 8 ilmoittautumisella ja klo 9 turvallisuustarkastuksella. Noin 170 kilometrin mittaiselle reitille, joka sisältää seitsemän erikoiskoetta (yhteispituus 68,4 EK-kilometriä), lähdetään klo 11.01. Huoltotauko on noin n. klo 12.25 Myrskylän Kiparkatissa.

Maaliin ensimmäistä kilpailijaa odotetaan jo klo 16 aikaan iltapäivällä. Palkinnot jaetaan maalin tullessa heti, kun tulokset ovat valmiit.

Reittikartta

Erikoiskoekuvaukset

Ralliliput
Ralliliput tulevat myyntiin huomenna torstaina 14.10. myyntipaikkojen aukioloaikojen mukaan. Liput ovat rannekkeita ja maksavat ainoastaan kympin. Varatkaa käteismaksu.

Orimattilassa Kärrytie 4: Niinan Kahvila Kuumakuppi
Artjärvellä Salmelantie 1: Ravintola Bomonti
Myrskylässä Keskustie 14: Kahvila-Ravintola Myrskytähti

Lauantaina kilpailun lähtöalueella ja erikoiskokeilla lippuja voidaan maksaa myös MobilePay -sovelluksen avulla. Ladatkaa ja asettakaa sovellus valmiiksi ostotilaisuutta varten. Maksunumeron saatte lipunmyyjiltä.

Rallilehti, missä mm. osallistujaluettelo sekä erikoiskoekuvaukset:
https://www.seutuneloset.fi/nakoislehti/

Tulospalvelu: https://www.mut-palvelu.fi/online/

Rallin nettisivut: https://orimattilaralli.oriua.fi/

Rallin facebook: https://www.facebook.com/OrimattilaRalli

Lataa Sportity -sovellus puhelimeesi, tunnus ORI2021, saat sieltä paljon tietoja sekä virtuaalisen sähköisen ilmoitustaulun:
http://orimattilaralli.oriua.fi/data/documents/SPORTITY-OHJE-ORIMATTILA-RALLI-2021.pdf

F-Cup nettisivut: https://www.f-cup.fi/

F-Cup facebook: https://www.facebook.com/fcup.akk

F-Cup Instagram: https://www.instagram.com/fcup_akk/