Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Mestarien illan valokeilassa: Juuso Jorvala (oik.) ja Pasi Törmä.

Kuva: AKK/Toni Ollikainen

F-Cup 2021 TOP-5 Juniorit

1. Juuso Jorvala – Pasi Törmä

Juuso Jorvalan kaksi edellistä kautta menivät teknisten murheiden takia pilalle, mutta kulunut kausi oli sitten aivan jotain muuta. Kausi alkoi komeasti voitolla Ilomantsissa ja korkeimmat pisteet olivat lähellä myös Hankasalmella. Kun vielä tuli voitto Mäntsälästäkin, niin mestaruus tuntui jo varmalta. Kaksi viimeistä kisaa meni varmistellessa ja niin tervakoskelainen sai himoitun mestaruuden.

2. Iiro Litjo – Topi Kärpijoki

Iiro Litjo aloitti kauden vasta toisesta osakilpailusta, mistä tulikin sitten voitto. Mäntsälässäkin lietolainen säväytti, tällä kertaa huimalla ulosajolla ja sen jälkeen mestaruuden tavoittelu ei ollut enää omissa käsissä. Honda-pilotti ajoi kuitenkin voitot kahdessa viimeisessä osakilpailussa ja pokkasi näin hopean.

3. Niko Jousi – Jere Nikkinen

Niko Jousin talvikausi tuotti vain 17 pistettä ja sijoitus sarjassa oli vasta yhdestoista. Soralla alkoi kulkea.
Cupin kruunasi päätöskisan kakkossija ja luokkavoitto. Nurmijärveläinen nousi tasapisteisiin Litjon kanssa. Päätöskisan kärsitty 6,2 sekunnin tappio Litjolle jätti Jousin pronssille.

4. Jarmo Vesterinen – Toni Ovaska

Kymmenen vuoden tauon jälkeen Jarmo Vesterinen palasi kilpailemaan. Ruokolahtelainen ajoi tasaisesti ja oli vielä ennen päätöskisaa kakkosena. Tasaisuus ei kuitenkaan riittänyt mitaliin, sillä pronssi jäi muutaman vaivaisen pisteen päähän.

5. Jaakko Lahtinen – Arttu Halinen

Jaakko Lahtisella oli vielä ennen päätöskilpailua teoreettinen mahdollisuus viedä mestaruus Espooseen. Hänen olisi pitänyt voittaa kisa, eikä Jorvala olisi saanut saada pisteitä lisää. Lahtinen keskeytti kilpailun ja putosi lopulta viidenneksi.