Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Ville Hanhisuanto on F-Cupon vuoden 2021 nuotin mestari

Kuva: Marko Kyöstilä

F-Cup 2021 TOP-5 Nuotti

1. Ville Hanhisuanto – Matias Toppinen

Ville Hanhisuanto säväytti ensimmäisen kerran vuonna 2016 tullessaan haistelemaan F-Cupin vauhtia Lahteen. Nimi jäi mieleen muustakin syystä kuin että se on vaikea kirjoittaa. Ranuan autokauppias oli ”Lahessa” nopein juniori ja koko kilpailussa yhdeksäs.
Viime vuonna hän kävi voittamassa elokuisen Koillis-Savon Rallin F-Cupin osakilpailun ja otti silloin arvokkaan voiton Joonas Lindroosista.
Tänä vuonna kummastakin talviosakilpailusta tulivat kakkossijat. Keskeytys Mäntsälässä avauserikoiskokeen pohja-ajan jälkeen hieman haittasi mestaruusjahtia.
Laitilan korkeimmat pisteet ja kauden kolmas kakkossija Orimattilasta takasivat kuitenkin hänelle mestaruuden.

2. Jaakko Ollikkala – Kari Luoma

Jaakko Ollikkala myi loppuvuodesta 2020 pitkäaikaisen kumppaninsa, Toyota Corolla GT:n ja tilalle tuli BMW M3. Tulokset yllättivät positiivisesti, kun heti alusta alkaen Ollikkala onnistui mainiosti.
Talven kahden kolmossijan jälkeen tuli Mäntsälästä kakkossija ja hän siirtyikin samalla Cupin kärkeen. Aivan mestaruuteen asti suoritukset eivät lopulta riittäneet, mutta vuoden 2019 pronssi kirkastui hopeaksi.

3. Markus Hellström – Tapio Järvi

Kun Nuottiluokkaa on ajettu nyt neljä vuotta, on salolainen Volvo-pilotti Markus Hellström ollut kolmesti mitaleilla. Vuosien 2018 ja 2019 hopeamitalien jälkeen täydentyi palkintokaappi tällä kertaa pronssilla. Eikä vuoden 2020 mitalikaan ollut kuin 2,5 pisteen päässä. Tänä vuonna pronssin ratkaisi tasaisuus.

4. Max Karhapää

Max Karhapää ajoi todella tasaisen kauden. Pronssimitali jäi lopulta kuuden pisteen päähän. Karhapää kuittasi korkeimmat pisteet pikkuluokassa peräti neljä kertaa. Isot pisteet yleiskilpailuista jäivät muhoslaiselta puuttumaan.

5. Marko Haapsaari

Vuoden 2019 nuottiluokan mestari Marko Haapsaari ajoi Karhapään tapaan tasaisen kauden, mutta huippusijoitukset jäivät saavuttamatta. Kaksi viimeistä kisaa kulkivat parhaiten ja niinpä luumäkeläinen nousi lopputuloksissa viidenneksi.