Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Jonni Ruottunen ratkaisi mestaruuden soraralleissa, mutta pystyin hyviin suorituksiin myös piikkipyörillä.

Kuva: Marko Kyöstilä

F-Cup 2021 TOP-5 yleinen

1. Jonni Ruottunen – Mikko Niemelä

Vuoden 2016 A-juniorimestari Jonni Ruottunen on nyt yleisen mestari. Talvikauden avauskilpailun luokkavoitto ja yleiskilpailun kuudes sija tyydytti vielä silloin lempääläläistä, vaikka se lopultaan poistetiin loppupisteistä huonoimpana kilpailuna. Vaikka Ruottunen johtikin ennen päätöskisaa selvästi, oli hänen voitettava päätöskisassa Markku Artjoki. Loppu onkin sitten historiaa, sillä Ruottunen voitti päätöskisan ja on nyt mestari.

2. Teemu Kuusinen – Jukka Kivelä

Teemu Kuusisen kauden huippukohta sattui Hankasalmelle, missä hän kuittasi yleisen korkeimmat pisteet. Mäntsälän keskeytyksen jälkeen eivät loppukauden kisat sujuneet aivan toivotusti. Multian mies keräsi kuitenkin hyvät pisteet ja otti hopean vuoden 2018 tapaan.

3. Markku Artjoki – Sami Lahdenpää

Viime vuoden mestari Markku Artjoki oli Mäntsälässä pakkovoiton edessä. Lohjalainen ajoi kuitenkin kärkipaikalta ulos ja varmuudeksi vielä toisenkin kerran. Keskeytyksen myötä hän putosi lopulta pronssille.

4. Mika Ruohio – Tomi Sorsa

Mika Ruohion talvi ei mennyt ihan toivotusti ja Mäntsälän keskeytyksen jälkeen sarjasijoitus putosi jo kymmenen huonommalle puolelle. Kahdessa viimeisessä osakilpailussa lappeenrantalainen ajoi kolmanneksi korkeimmat pisteet sijoittuen lopulta neljänneksi.

 5. Juha Högström – Juha Laaksonen

Kaksinkertaisen F-Cupin mestarin Juha Högströmin kausi alkoi voitolla. Myrskyläläinen olisi päässyt kotikisaansa Mäntsälään lähtemään paalupaikalta, mutta joutui peruuttamaan osanottonsa viime tingassa kalusto-ongelmien takia. Sama toistui Laitilassa ja vielä päätöskisassakin auto vaihtui loppumetreillä, kunniakkaan taistelun jälkeen loppupisteissä viides sija.