F-Cupin kauden toinen osakilpailu ajetaan ensi lauantaina 12.3. Korpilahdella. Tammikuussa Valkealassa ajettavaksi aiottu avauskisa peruuntui koronapandemian vuoksi, Jyväskylän UA ja Korpilahden UA eivät jääneet pyörittelemään peukaloitaan. Seurat rakensivat pikavauhtia rallin, jonka tukijoukkoihin lähti myös entinen MM-tason rallikuljettaja Toni Gardemeister. Näin rallin nimeksi muodostui TGS Ralli, Gardemeisterin nykyisin pyörittämän kilpa-autoiluun keskittyneen yrityksen mukaisesti.

F-Cupin avauskisa ajettiin pari viikkoa sitten lauantaina 26.2. Kangasniemellä ja talvikauden toinen osakilpailu on siis vuorossa nyt tulevana lauantaina 12.3.2022. TGS Ralli sai valtavan suosion, sillä siihen ilmoittautui peräti 167 autokuntaa, joista F-Cupin luokissa ajaa 147 kilpailijaparia.

F-Cupissa ajetaan viidessä mestaruuskategoriassa. Nuotista ajavat nuotti ja neliveto, sekä ilman ennakkotutustumista yleinen, seniorit, sekä juniorit. Lisäksi ajetaan F-Rally Trophyn mestaruudesta.

Kaikissa mestaruuskategorioissa on viisi luokkaa. Luokkapisteet ovat merkittävässä roolissa mestaruustaistelussa. Sen lisäksi mestaruuskategorioissa palkitaan F-ryhmän ja Pro F -ryhmän viisi parasta.

Lindroos nuottikärjessä
Avauskilpailun voitti vuoden 2020 mestari Joonas Lindroos, joka voitti Kangasniemellä myös kaksi vuotta sitten. Jämsäläinen hallitsi kisaa mielin määrin. Onnistuneen kalustovaihdon tälle kaudelle teki myös kakkoseksi ajanut Markus Hellström, jonka monivuotinen Volvo vaihtui BMW M3:ksi.
Kolmanneksi ajoi F-ryhmän nopein Max Karhapää.

Nelivetoon uusi voittaja
Kangasniemellä hallitseva mestari Jaakko Lavio ja Mikko Lehti kävivät tiukan taistelun voitosta, joka päättyi Jaakko Lavion keskeytykseen päätöspätkällä. Lehti juhli ensimmäistä F-Cupin voittoaan. Kumpikin jätti Korpilahden nyt väliin, mutta jälleen saadaan hyvä taistelu, kun vuoden 2020 mestari Juha Koljonen kohtaa muut gladiaattorit.

Yleisessä Suuroselle nälkäisiä haastajia
Yleisessä luokassa käytiin todella värikäs taistelu. Hallitsevan mestarin Jonni Ruottusen uusi Volvo 940 otti penkkakosketuksen ja kaatui jo muutaman kilometrin ajon jälkeen ja kaksinkertainen mestari Juha Högström otti piikkipaikan. Kun Högström sitten keskeytti tekniikkaan, niin voittoon nousi Juha-Pekka Suuronen ennen Riku Koskea ja Matias Oksasta.

Laaksomaa seniorien piikkipaikalla
Vannoutunut etuvetokuski Pasi Laaksomaa hankki ennen kauden alkua Joni Hiipakalta BMW M3:n. Yhden testikisan jälkeen hollolalainen oli valmis. Hän voitti kaksi vuotta sitten Kangasniemellä Honda Civicillä ja nyt takaa raapivalla väkivahvalla Bemarilla. Vuoden 2017 seniorimestari Juha Paavilainen aloitti kovaa, mutta jarruongelmat vesittivät takaa-ajon. Hän ajoi kuitenkin kolmanneksi Lasse Hirvijärven jälkeen, joka ei tällä kertaa ole Korpilahdella mukana.

Junioreissa tasaista
Ville Karjalainen aloitti juniorit vahvasti, mutta Veeti Koljonen ajoi hänet kiinni ja ohikin. Päätöspätkällä kaksikon ero oli pienimmillään vain 0,6 sekuntia, mutta sen lähemmäksi Karjalainen ei päässyt, vaan hammaslahtelainen Koljonen vei voiton. Bemaristien jälkeen kolmanneksi ajoi lahtelainen Henri Timonen Civic Type R:llä.

Eteläniemi ja Latvanen F-Rally Trophyn kärkimiehet
Vaikka Jesse Eteläniemi ajoi kakkoseksi V1600-luokassa, nappasi hän luokan korkeimmat pisteet Renault Cliollaan. Voiton vei sarjan ulkopuolinenTero Tukiainen, joka  on jälleen haastamassa sarjalaiset. Kolmas kisassa oli Henri Kallioniemi.
Ryhmäpeleissä Nissan Micralla ajanut Markus Latvanen oli luokkansa ainoa, mutta saa nyt kisaan haastajan.

TGS Rallin kohdalla voidaan mainita toinenkin tiiimipäällikkö ja ex-ammattikuljettaja, nimittäin Toyotan rallitallin päällikkö Jari-Matti Latvala on myös mukana, vaikka ei olekaan F-Cupissa. Hänet nähdään mukana Toyota Celicallaan numerolla 49, kartanlukijanaan kuinkas muutenkaan, ex-ammattikuljettaja Juho Hänninen.

Kuva: Ari-Pekka Koivisto kiri nuottiluokan neljänneksi.
Kuva: Marko Kyöstilä