Aki Alavarvi lähtee piikkipaikalta Pohjois-Häme Ralliin (Kuva: Timo Uimi, Itäralli)

F-Cupin pistelaskussa viidestä ensiksi ajetusta osakilpailusta lasketaan loppupisteisiin neljä parasta tulosta ja sen lisäksi mukaan lasketaan viimeinen osakisa Heinolassa. Tämän takia Ruoveden kilpailulla on tärkeä rooli, kun asetelmia finaaliin.

Jalasjärven MK/UA:n Aki Ala-Varvi on ollut vahvassa vedossa koko kauden. Hänellä on luokkansa korkeimmat pisteet kaikista ajetuista kilpailuista. Ruoveden yleiskilpailuvoitolla hän voi kartuttaa pistesaldoaan ainoastaan yhdellä pisteellä. Tärkeämpi pointti on se, että se silloin muilta pois.

Ala-Varvin johto tällä hetkellä on peräti 18 pistettä. Toisena oleva Nurmijärven UA:n Niko Jousi on ollut erittäin vahva sorakisoissa ottamalla korkeimmat pisteet sekä Oripäästä että Joensuusta. Jos hän jatkaa samaan malliin, lähtee hän Ala-Varvin kanssa samoista lähtökohdista päätöskisaan Heinolaan.

Niko Jousi. (Kuva Timo Honkala, Itäralli)
Ville Karjalainen (Kuva Asko Saarinen, JOS-Palvelut Raisio Ralli)

Samaan kastiin pystyy nousemaan myös Jyväskylän UA:n Ville Karjalainen. Vakka hänellä on vasta 70 pistettä, niin voi laskea kaikki Ruovedeltä saamansa pisteet hyväkseen. Tällöin hän nousisi 100 pisteeseen.

Joka tapauksessa on selvää, mestaruus ratkaistaan vasta päätösosakilpailussa, sillä viimeinen osakilpailu lasketaan mukaan. Ruovesi on tärkeä kisa, sillä siellä ajetaan finaalikisan asetelmista.

Pistetilanne 4/6