Juha Paavilainen jahtaa toista seniorimestaruutta senioreissa. (Kuva Timo Honkala)

MHJ-RT:n Juha Paavilainen ja Mäntsälän MK:n Jarmo Mustonen lähtevät kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun tasapistein. Kummallakin on tasan 100 pistettä ja vielä tulleet aivan identtisesti. Kummalakin on mahdollisuus kasvattaa voitolla pistesaldonsa 112 pisteeseen,

Paavilainen on voittanut kesän kummankin osakilpailun saaden maksimi luokkapisteet 25 ja lisäksi Pro F:n yleiskilpailupisteet. Samoin on tehnyt myös Mustonen. Jos he jatkavat samaan tahtiin heidän pistesaldon on siis 112.

Kovimman haasteen tulevat antamaan Paavilaisen luokassa 9-kertainen seniorimestari isäntäseuran Kari Kytölä, joka pääsee kisaamaan kotikulmillaan. Jos Kytölä voittaa kisan, hän nousee 100 pisteeseen. Silloin Paavilainen kakkossijalla nousee 104 pisteeseen. Kolmannella sijalla Paavilainen jatkaa 100 pisteellä.

Kari Kytölä. (kuva Timo Honkala)
Jarmo Mustonen. (Kuva Timo Uimi
Veli Kukkonen.

Mustosen kilpakumppani luokassaan on Petäjäveden UA:n Veli Kukkonen, joka voittaessaan nousee 112 pisteeseen ja Mustonen pisteet ovat silloin kakkossijalla 104. Kolmossijalla Mustonen ei paranna pistesaldoaan. Jos taas Kukkonen jää kakkoseksi ja Mustonen voittaa ovat pisteet samat, mutta toisin päin eli Mustonen 112 ja Kukkonen 104.

Joka tapauksessa seniorimestaruus ratkeaa vasta viimeisessä osakilpailussa. Paavilaisen ja Mustonen eivät välttämättä tarvitse pisteitä Ruovedeltä ja he voivat viedä pisteitä kilpakumppaneiltaan voitoilla. Jos taas Kukkonen ja/tai Kytölä jäävät pisteittä, ovat Heinolassa pakkovoiton edessä, eikä edes riitä Kytölälle.

Pistetilanne 4/6