Joonas Lindroos otti kauden 2020 jatkoksi toisen mestaruuden. Rankan päivän päätteeksi myös aurinko pääsi näyttäytymään. (Kuva Marko Kyöstilä)

F-Cupin 2022 päätöskisa Heinolan UA:n järjestämä Jari-Pekka Ralli ajettiin Päijät-Hämeen teillä keskuspaikkanaan Hartola. Mestareita leivoittiin Cupissa viisi Joonas Lindroos (nuotti), Mikko Ala-Talkkari (neliveto), Jonni Ruottunen (yleinen), Veli Kukkonen (seniorit) sekä Ville Karjalainen (juniorit). Jesse Eteläniemi pokkasi F-Rally Trophyn mestaruuden.

Kilpailijat joutuivat viimeisessä osakilpailuissa taistelemaan sijoituksista todella haastavissa olosuhteissa. Kilpailuviikolla sade oli kastellut reitin ja eikä se jättänyt kilpailupäiväkään väliin. Vasta myöhemmin iltapäivällä sade taukosi helpottaen hieman urakkaa.
Kilpailijoita rallissa oli vallitsevaan trendiin nähden mukavasti, 130 ilmoittautunutta.
Reitti sisälsi kuusi erikoiskoetta, joilla oli yhteismittaa reilut 60 kilometriä.

Lindroosille toinen mestaruus

Markus Hellström oli päätöskilpailun kakkonen ja samalta sijalta hän löytyy myös loppupisteissä. (Kuva Marko Kyöstilä)
Peetu Patajoki oli loppukauden todellinen epäonnen soturi. Keskeytys edellisessä osakilpailussa luokka sekä F-ryhmän johdosta viimeisellä siirtymällä ja nyt oli sama tilanne ennen päätösosakilpailua. Kummassakin rallissa tekniikka petti. (Kuva Marko Kyöstilä)

Joonas Lindroos otti ohjat kakkospätkällä. Kun hän vielä kolmospätkällä pystyi venyttämään johtonsa yli 20 sekuntiin, niin kokenut Lindroos piti pintansa maaliin saakka.
Markus Hellströmin kisa meni vähän päinvastoin. Hyvän alun jälkeen, kakkospätkällä tuli ns. turpiin, eikä hänellä ollut mahdollisuuksia haastaa Lindroosia. Hellström jäi voittajalle 23,8 sekuntia.
Kolmanneksi kiirehti tauon jälkeen pohja-aikaankin yltänyt Nico Valkonen ennen Joni Korhosta ja Kalle Asikaista.
Lindroos otti voitollaan mestaruuden. Kakkossijassa oli viimeiselle erikoiskokeelle asti kiinni Peetu Patajoki mutta kakkoseksi nousi Hellström.
Patajoen lisäksi myös Max Karhapää keskeytti. Keskeytysten myötä sarjakolmoseksi nousi Mika Rantasalo.
Luokkavoittoihin ajoi Lindroosin, Korhosen, sekä Valkosen lisäksi Pasi Tiainen.

Mikko Ala-Talkkari nelivedon mestari

Mikko Ala-Talkkari sai huokaista EK-2:n jälkeen, kun mestaruus varmistui. (Kuva Marko Kyöstilä)
Nelivedon voittaja Jaakko Lavio oli päivän toiseksi nopein. (Kuva Marko Kyöstilä)

Jo ennen kisaa oli selvää, että Ala-Talkkarille olisi riittänyt kolmas sija Mikko Lehden voittaessa. Lehti keskeytti kuitenkin kakkospätkällä, mikä ratkaisi mestaruuden Ala-Talkkarille.
Lehti otti hopean ja Jari Puntanen kiri kolmanneksi.
Päätösosakilpailussa Jaakko Lavio nousi kärkeen Lehden keskeytettyä. Lavio ajoikin selvään voittoon ennen Ala-Talkkaria. Puntanen ajoi kolmanneksi.

Ruottunen kruunasi voitolla mestaruuden

Jonni Ruottunen aloitti avauskisassa kaadolla ja päätti voitolla. Tämä tiesi, että lempääläläinen otti jo kolmannen mestaruuden. Aikaisemmat mestaruudet ovat viime vuodelta (yleinen) ja vuoden 2016 (A-juniorit). (Kuva Marko Kyöstilä)
Kristian Kärpänen ajoi päätöskisan kakkoseksi. Yleisen hopea tarjottiin hänelle kauden päätteeksi. (Kuva Marko Kyöstilä)

Jonni Ruottunen ehti hankkia jo kakkospätkän jälkeen selvän johdon, joka kuivui kolmospätkällä teknisiin ongelmiin. Tauolla auto saatiin ajokuntoon ja lempääläläinen ajoi selvään voittoon ennen Kristian Kärpästä. Parin vuoden takainen mestari Petri Vihervuori oli kolmas ennen Mika Ruohiota ja Joonas Rantasta.
Ruottusen ja Kärpäsen lisäksi luokkavoittoihin ajoivat Roope Suomalainen ja Jani Laaksonen.
Mestaruus oli Ruottuselle toinen peräkkäinen. Kärpänen otti hopean ja pronssi meni Mäntsälään Laaksoselle.

Paavilainen voittoon – Kukkonen mestariksi

Juha Paavilaiselle ei voittokaan riittänyt nostamaan häntä mestariksi. Hopeaa kuitenkin tuli. Yleisessä luokassa tulos olisi ollut parempi. (Kuva Marko Kyöstilä)
Veli Kukkonen vei seniorien mestaruuden. Päätöskisassa hän kolmas. (Kuva Marko Kyöstilä)

Juha Paavilainen hallitsi seniorien kisaa mielin määrin vieden voiton lähes kahden minuutin erolla. Toinen oli Kai Hukkanen ja kolmas Veli Kukkonen.
Kun Jarmo Mustonen ja Kari Kytölä keskeyttivät kakkospätkällä, niin Kukkoselle varma ajo maaliin ja se toikin mestaruuden. Sama tilanne oli Paavilaisella kakkossijan varmistamiseen riitti huolellinen ajo tauon jälkeen.
Mustonen otti sarjapronssin.

Karjalaisen luokanvaihto toi mestaruuden

Ville Karjalainen vaihtoi luokkaa päätöskilpailuun. Luokan 18 korkeimmat pisteet eivät olisi riittänet mestaruuteen, sillä silloin Aki Ala-Varvi olisi ollut luokkavoiton ansiosta mestari. (Kuva Marko Kyöstilä)
Aki Ala-Varvi lähti päätöskisaan sarjaykkösenä, mutta luokan toinen sija ei riittänyt mestaruuteen, vaan kauden päätteeksi hänelle tarjoiltiin hopeamitali. (Kuva Marko Kyöstilä)

Juniorien voitto matkasi Ville Pulkkiselle. Pulkkinen ajoi sarjan ulkopuolella. Cupin kilpailijoista oli nopein Ville Karjalainen ennen Niko Jousta. Aki Laakkio oli neljäs kaimansa Ala-Varvi viides.
Karjalainen ajoi päätöskisan samassa luokassa kuin Ala-Varvi ja tämä takasi mestaruuden. Ala-Varvi otti hopean ja pronssi viime vuoden tapaan Jouselle.

Jesse Eteläniemelle F-Rally Trophy

F-Rally Trophyn mestariksi ajoi Jesse Eteläniemi. (Kuva Marko Kyöstilä)
Tekniikkavika pudotti Markus Latvasen F-Rally Trophyn kakkoseksi. (Kuva Marko Kyöstilä)

Mestaruus oli kolmen kauppa. Ratkaisu tapahtui kolmosella, missä sekä Markus Latvanen ja Ville Kantoluoto osuivat samaan kiveen ja Jesse Eteläniemelle riitti maaliin ajo.
Niin hän tekikin ja vei voiton reilulla erolla Santtu Pylvänäiseen.
Mestari oli siis Eteläniemi, hopea Latvaselle ja pronssi viime vuoden hopeamitalistille Kantoluodolle.


Kiitos kaudesta 2022 yhteistyökumppanillemme Sarlin Race Teamille! #sarlinraceteam #srt