Joonas Lindroos hallitsi avauskisan tapaan nuottikategoriaa Korpilahden TGS Rallissa. Varsinaisen supersuorituksen teki Roope Suomalainen voittamalla yleisen puolella pienitehoisella Suzuki Swiftillä.

F-Cupin toinen osakilpailu TGS-Ralli ajettiin varsin keväisissä, hienoissa olosuhteissa. Aivan eivät kipakat yöpakkaset riittäneet, vaan lämmin aurinko sulatti iltapäivällä reittiä. Jyväskylän ja Korpilahden UA järjestivät mallikkaan kilpailun hyvin lyhyellä varoitusajalla avauskisan peruunnuttua. Ralli ajettiin kokonaan yksityisteillä, koska lupia ELY:n teihin ei ollut mahdollisuuksia saada lyhyellä varoajalla.

Lindroos väkevä voittaja
Joonas Lindroos aloitti kauden Kangasniemellä vahvasti voittamalla ja ollen nopein kaikilla erikoiskokeilla. Sama tahti jatkui Korpilahdella, viisi erikoiskoetta ja viisi pohja-aikaa. Tämän takia muille jaossa oli vain kakkossija.
– Hieno keväinen päivä. Tosin mitä pidemmälle päivä ehti, sitä haastavammiksi ajaminen tuli sulaneen lumen kanssa. Tarkkana sai olla koko ajan. Nyt todettiin autokin sääntöjen mukaiseksi teknisessä tarkastuksessa kilpailun jälkeen, Lindroos jutteli.
Kakkossijasta käytiinkin sitten kova taistelu viime metreille saakka. Tornion Ari-Pekka Koivisto oli lopulta toinen 0,8 sekunnin erolla Markus Hellströmiin. Jaakko Ollikkala jäi palkintopallisijasta vain 2,7 sekuntia ja Ollikkalasta saman verran Max Karhapää.
Lindroos oli nopein Pro F:ssä ja Karhapää puolestaan F-ryhmässä

Luokkavoitot
Lk 2                     Juuso Jorvala
Lk 3                     Max Karhapää
Lk 4                     Janne Toivonen
Lk 5                     Jari Valtaala
Lk 6                     Joonas Lindroos
Pisteet: 1. Lindroos ja Karhapää 60, 3. Peetu Patajoki 44, 4. Mika Rantasalo 43, 5. Juuso Jorvala 41

Viitala vieraili vauhdilla nelivetoisissa
Kun avauskisassa voitosta taistelleet Mikko Lehti ja Jaakko Lavio olivat poissa, niin ykköspaikka oli tarjolla muille. Vuoden 2020 mestari Juha Koljonen avasi vauhdikkaimmin, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi, kun tekniikka petti avauspätkän jälkeen.
Tämän jälkeen kisassa mentiin Joni Viitalan tahtiin. Mitsu-kuski ajoi pohjat lopuille erikoiskokeille vieden voiton reilun minuutin erolla Mikko Ala-Talkkariin. Kun Viitala ei aja F-Cupin pisteistä, niin Ala-Talkkari vei korkeimmat pisteet siirtyen samalla sarjaykköseksi.
– Auto tuli talliin reilu viikko sitten ja pitihän se päästä heti ajamaan kotikisaan. Totuttelua tämä oli, Viitala sanaili.

Pisteet: 1. Ala-Talkkari 43, 2. Jari Puntanen 30, 3. Jarmo Honkanen 30, 4. Mikko Lehti 25, 5. Janne Mäkilä 15

Suomalainen mykisti yleisessä
Yleisessä mentiin alussa aivan samaan tapaan kuin avauskisassa. Kaksinkertainen mestari Juha Högström ajoi Kangasniemen tapaan pohjat kahdelle ensimmäiselle pätkälle. Tauolla Högströmin johto Roope Suomalaiseen oli 4,1 sekuntia.
Tauon jälkeen Jari Koski nousi BMW M3:lla kärkeen. Nelospätkällä Suomalainen iski todella lujaa ja nousi Kosken ohi 4,9 sekunnilla.
Kosken kiri ei aivan riittänyt päätöspätkällä, vaan Suomalainen juhli ensimäistä yleisen voittoaan 1,9 sekunnin turvin.
– Kaikki meni nappiin. Ajo sujui ja autokin pelasi hyvin. Autosta on penkitetty reilut 120 heppaa ja huippunopeus on siellä 150:n nurkilla. Katsotaan sitten soralla, miten pysytään vauhdissa, sanaili tyytyväinen voittaja.
Kosken jälkeen kolmanneksi ajoi Juha-Pekka Perämäki ennen Högströmiä.
Sarjajohtoon nousi Kristian Kärpänen.

Luokkavoitot
Lk 7                     Roope Suomalainen
Lk 8                     Iiro Litjo
Lk 9                     Jani Laaksonen
Lk 10                   Lauri Mäkelä
Lk 11                   Jari Koski
Pisteet: 1. Kristian Kärpänen 49, 2. Joonas Rantanen 46, 3. Laaksonen 42, 4. Matias Oksanen 38, 5. Lauri Mäkelä 33

Kytölä palasi voittokantaan
Juha Paavilainen oli seniorien vauhdikkain tauolle tultaessa ja oli ajanut Kari Kytölää kiinni jo 24 sekuntia, vaikka kisasta oli ajettu vain 18 kilometriä. Kaksikon ero oli enää 17 sekuntia.
Kun kisaa oli jäjellä vielä yli 33 EK-kilometriä, niin matemaattisesti Paavilainen ohittaisi Kytölän jo ennen päätöspätkää. Niin vaan ei käynyt. Kytölä otti käyttöönsä vanhat konstit ja pisti kirivaihteen päälle tauon jälkeen. Paavilainen saavutti Kytölää vain 3,1 sekuntia ja Kytölä vei voiton 13,8 sekunnilla.
– Päätettiin ajaa tauolle asti omaa ajoa. Kun tilanne näytti, että pystyn ajamaa voitosta, niin löytyihän se palo sieltä kumminkin. Nyt on luokassa todella kova taso, hämmästeli Kytölä.
Veini Kämppi oli kolmas puolen sekunnin erolla ennen avauskisan voittajaa Pasi Laaksomaata, jota rasitti kakkospätkän lähdöstä saatu 20 sekunnin AT-sakko pienen suunnistusvirheen takia.Veli Kukkonen siirtyi yksin Cupin kärkeen.

Luokkavoitot
Lk 12                   Pekka Ripatti
Lk 13                   Veli Kukkonen
Lk 15                   Kai Mäkelä
Lk 16                   Kari Kytölä
Pisteet: 1. Kukkonen 60, 2. Laaksomaa 44, 3. Mika Korhonen 43, 4. Kytölä 41, 5. Paavilainen ja Jarmo Mustonen 40

Karjalainen nousi voittoon viime metreillä
Avauskisan taistelupari Veeti Koljonen ja Ville Karjalainen olivat pääosissa Korpilahdellakin. Tauolle tullessa kumpikin oli yltänyt pohja-aikaan ja Koljonen oli ollut 2,8 sekuntia nopeampi. Ennen päätöspätkää Koljosen johto oli 8,6 sekuntia. Johto kuitenkin suli päätöspätkällä ja Karjalainen nousi 6,5 sekunnin voittoon.
Eikä tässä kaikki. Koljosen ajokki ei läpäissyt teknistä tarkastusta kisan jälkeen ja niin hänet hylättiin.
Tommi Lämsä tuli sarjaan mukaan vasta nyt. Hän nousi kisan kakkoseksi ennen Jarno Puupposta.
Sarjakärkeen nousi Aki Ala-Varvi.

Luokkavoitot
Lk 17                   Aki Laakkio
Lk 18                   Ville Karjalainen
Lk 19                   Tommi Lämsä
Lk 21                   Aki Ala-Varvi
Pisteet: 1. Ala-Varvi 59, 2. Karjalainen 52, 3. Sami Hutri 39, 4. Juha Immonen 38, 5. Henri Timonen 35

Latvanen ja Nevanpää voittoihin Trophyssa
Markus Latvasen ainoa kilpakumppani keskeytti jo avauspätkällä ja pohjalainen ajoi yksin voittoon nousten samalla yksin sarjakärkeen.
V1600-luokassa vierailevat tähdet Kimmo Nevanpää ja Ville Mäntynen kävivät kiivaan taiston voitosta. Lopulta kaksikon ero oli vain 2,4 sekuntia Nevanpään hyväksi. Sarjalaisista nopein oli Ville Kantoluoto.
Pisteet: 1. Latvanen 50, 2. Jesse Eteläniemi 45,83, 3. Kantoluoto 33,33, 4. Ville Suominen 29,17, 5. Janne Koskema 29,17

F-Cup jatkuu 28.5.2022 Raisiossa

Kuva: Roope Suomalinen, yleisen voittaja

Kuvaaja Marko Kyöstilä