Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Jyri Räsänen on vahva ennakkosuosikki F-Rally Trophyn mestariksi.

Kuva: Marko Kyöstilä

F-Rally Trophyn mestaruus on kahden kauppa

Vain Jyri Räsäsellä tai Ville Kantoluodolla on mahdollisuus voittaa F-Rally Trophyn 2021 mestaruus. Räsänen on niskan päällä, sillä hänelle riittää luokan Cupilaisten neljäs sija takaamaan mestaruuden.

Jyri Räsänen
Luokkaan 10 on ilmoittautunut viisi kuljettajaa. Ville Kantoluodon on voitettava luokkansa, että hänellä olisi mahdollisuus voittaa mestaruus. Se ei vielä riitä, että voittaa luokkansa, sillä kaikkien viiden on startattava kisaan. Jos luokkaan starttaa neljä tai vähemmän, Räsänen on mestari.

Ville Kantoluoto
Sarjakakkosena olevalla Kantoluodolla on siis vielä pieni oljenkorsi voittaa mestaruus, mutta Cupin kakkossijaan hänellä on todella hyvät mahdollisuudet. Jos kaikki cupilaiset starttaavat matkaan, niin ollessaan vähintään neljäs, takaa se hopean, jos neljä starttaa, niin pitää olla kolmas. Jos kolme starttaa, pitää olla toinen ja pisteenä i:n päällä, jos kaksi lähtee, niin sitten pitää voittaa luokka.

Jani Laaksonen
Sarjassa kolmantena oleva Jani Laaksonen voi ainoana ohittaa Kantoluodon ja nousta hopealle. Luokka 11 on siitä hankala, että siinä on vain kaksi pistetaistelussa. Silloin voittaja saa 10 ja toinen jää ilman pisteitä.
Laaksosen siis pitää voittaa luokkansa yltääkseen hopealle ja luokan voittaessaan hallitseva mestari ottaa vähintään pronssin.

Roope Suomalainen
Sarjanelonen Roope Suomalainen voitti talvella kummankin osakilpailun. Sen jälkeen kaksi kakkossijaa eivät ole tuoneet pisteitä. Luokkavoitolla Suomalainen voi vielä nousta pronssille.

Ville Mäntynen
Sarjaviitosella Ville Mäntysellä on vielä pieni sauma nousta pronssille. Mäntysen on voitettava luokkansa ja Suomalaisen pitää voittaa oma luokka. Mäntysen voittaessa luokassa, jos kaikki lähtevät, niin hän nousee Suomalaisen kanssa tasapisteisiin tämän voittaessa luokkansa.. Tämäkään ei vielä riitä, sillä Mäntysen pitää olla Suomalaista nopeampi.

Ismo Martiskainen
Sarjakuutonen Ismo Martiskainen voi myös nousta pronssille. Tilanne on pitkälti sama kuin Mäntysellä. Martiskaisen pitää voittaa luokkansa, eivätkä luokan 10 Laaksonen ja Suomalainen saa tulla maaliin.