Kangasniemen F-Cupin tuomariston kokouksessa istuu nuorennäköinen, mutta selvästi vahvalla ammattitaidolla varustettu Niklas Pietarinen. Hänen rauhallinen ja ammattimainen otteensa ovat seurausta vuosien mittaisesta kokemuksesta autourheilun eri tehtävissä, jotka hän on hankkinut vain 32 vuoden ikään mennessä.

Pietarinen on hieno esimerkki siitä, miten kiinnostus autourheiluun voi johtaa aina kilpailujohtajan tehtävään.
”Rallit ovat kiinnostaneet aina lapsesta lähtien ja niiden parissa aloin työskennellä ensin MM-ralleissa juoksupoikana ja sitten ystävien huoltomiehenä. Lopulta tie kilpailujohtajaksi alkoi toimimalla ensin lähettinä, jonka jälkeen EK-päällikkönä, kalustopäällikkönä ja lopulta ratamestarina”.

Pietarisen kaltaista rauhallista ja varmaa otetta tarvitaankin, sillä Kangasniemen F-Cupin vapaaehtoisten määrä on yli 300 henkeä, kaukaisimmat talkoolaiset ovat tulleet Porvoosta asti. Suuret autourheilutapahtumat vaativat onnistuakseen merkittävää vapaaehtoisten panosta ja Pietarinen on kiitollinen sitoutuneista ja ammattitaitoisista vapaaehtoisista, jotka varmistavat tapahtuman sujuvan sääntöjen mukaisesti.

Talkoolaisena helposti mukaan autourheilun pariin

Pietarisen oma matka kilpailujohtajaksi osoittaa, kuinka helposti voi tulla osaksi autourheiluyhteisöä. Pietarinen kannustaa mukaan hyvinkin matalalla kynnyksellä.

”Kannattaa ehdottomasti lähteä rohkeasti mukaan. Jokainen talkoolainen saa perusteellisen koulutuksen, joka ei ainoastaan opeta mitä tehdään, vaan myös miksi tehdään. Kokonaiskuvan ymmärtäminen auttaa hahmottamaan oman roolin merkityksen tapahtumassa.”

Autourheiluyhteisö on kuin suuri perhe, johon on helppo sujahtaa mukaan ja jossa asiat tehdään yhdessä toisia auttaen.

Teksti: AKK / Viestintä