Kansallinen arvosarja sai upeat olosuhteet viime viikonloppuna, Kun Tuurin seudun rallipäivänä luontiäiti tarjosi aurinkoisen pakkaspäivän. Ennen rallia oli riittävän pitkään pakkasia ja lunta oli satanut sopivasti, jotta teiden pohja kesti ja pientä penkkaa muodostui ojiin.

Kilpailun nuottiluokan voitti Joonas Lindroos, toiseksi kiirehti Mika Lemmetti ja Salon UA:n Markus Hellström ajoi kolmanneksi 26,4 sekunnin erolla kärkeen.

– Oli todella nautinnollinen päivä ajaa postikorttiolosuhteissa kaiken toimiessa hyvin. Älyttömän hyvä pito oli minulle yllätys ja jätti vähän sellaisen olon, että olisimme voineet vielä rajummin luottaa nuottiin ja hakea pieniä riskejä. Näin olisimme voineet olla vielä nopeampia ja taistella lähempänä kärkikaksikkoa. Aina tuntuu olevan lisää opittavaa, vaikka yhteistyö Tapsan kanssa sujuukin saumattomasti. Toivottavasti saamme keksittyä jotain pientä ennen Ilomantsia, aprikoi Markus kilpailun jälkeen.

F-cupin toinen osakilpailu ajetaan 11.3 Keski-Karjalan UA:n Ilomantsi rallilla. Ennen kyseistä kilpailua Markus ja Tapsa aikovat ajaa riittävän määrän testejä ja hakea muutaman kokeilun auton säädöissä.

Teksti: Tero Nättiaho
Kuva: Samu Ekman / AKK