F-Cup starttaa tällä kaudella tulevana viikonloppuna Jämsän seudulla. Reitiltä löytyy nimet, Vaheri, Ehikki ja Himos, joten rallikansaa odottaa Jyväskylän MM-rallin maisemat, mutta toki talvisen komeassa lumipeitteessä. Viiden erikoiskokeen yhteiskilometrit ovat vähän vajaa 60, joten kilpailuun on herättävä heti ensimetreillä.

Jämsän ralli on kompakti paketti, kun kokonaismitta jää alle 150 kilometriin. Sarjan nuotituksen määrää ei ole rajattu, jolloin on mahdollista nuotittaa ajan sallimissa rajoissa haluamansa määrän. Tämä on hyvä idea päättäjiltä auttamaan Suomen rallikansan nuottiharjoittelua.

– Vuoden 2023 lopussa meitä jäi mietityttämään voimalinjaongelmat, joiden korjaamiseksi tartuimme heti viimeisen rallin päätyttyä. Bemarissa on nyt paljon uutta ja teimme ison hankinnan, joten moottorin jatkeena on nyt sekventiaali-vaihdelaatikko. Ajamissamme testeissä sen välitys ja vaihtonopeus ovat olleet todella mukava muutos auton suorituskykyyn. Samoin luotto osien kestoon on palautunut, mutta onhan se tosiasia, ettei näistä kilpureista oikein koskaan lopulta tiedä.

– Kauteen lähdemme tänä vuonna jälleen tavoittelemaan menestystä, eikä se kenellekään salaisuus ole, että tavoittelemme sarjan voittoa, kommentoi Markus tavoitteitaan viimeisten testien jälkeen.

MKH Racingin Markus ja Tapsa ajavat alkavalla kaudella F-Cupin ja muutamia muita myöhemmin päätettäviä ralleja sekä 0-autokeikkoja. Syyskesällä heidät nähdään jälleen Vetomiehen lähtölistalla, kunhan asiat sujuvat normaalisti.

Jämsän ralli starttaa lauantaina 27.1.24 klo 11.01 Hotelli Jämsän pihalta suunnaten heti alkuun Himokselle. Kaksikon lähtönumero on viisi, jonka tuomalla ajopaikalla on hyvät asetelmat ralliin.

Teksti: Tero Nättiaho
Kuva: Teejii.net