Markuksen ja Tapsan vauhdikas kesä jatkui viime viikonloppuna Joensuun seudulla itärajan tuntumassa. Voittoisan Oripään rallin jälkeen he odottivat tasaista, mutta heille menestyksekästä rallipäivää. Markus halusi, että kilpailun avaus onnistuisi, jotta ajamiseen saa hyvän vireen heti alussa.

Nyt jo toinen ralli putkeen alkoi nappisuorituksella ja he ajoivat pohjat EK ykköselle. Kuuden pätkän rallin voitosta käytiin tiukka taistelu, jossa salolaiskaksikon tasainen suoritus mahdollisti voiton lopulta selkeällä 16 sekunnin erolla ennen Kalle Asikaista. Joensuun jälkeen Hellström-Järvi on sarjassa toisena ennen kahta viimeistä sarjan kilpailua.
– Oli huima ralli Joensuun vuoristoratamaisilla pätkillä. Tämä sorakausi on sujunut meillä oikeastaan täydellisesti ja täytyy todeta, että näiden päivien takia tätä hommaa tehdään. Olemme onnellisessa asemassa, kun ympärillä on niin laaja ja sitoutunut joukko ihmisiä sekä yrityksiä, jotka tukevat ja elävät täysillä mukana meidän kilpailuissa. Tässä rallissa EK-4, Oskolan, suoritus jätti mahtavan onnistumisen tunteen, kun noin pitkällä EK:lla ajo sujui koko matkan rytmikkäästi. Tuollaiset pätkät, joissa on rytminvaihtoja, ovat aina sopineet meille. Tästä on hyvä jatkaa kautta ja suunnata kohti loppukesän ralleja, kommentoi Hellström rallin jälkeen.

Kaksikon kilpailuissa on nyt pieni tauko ennen elokuun alussa ajettavaa Vetomiestä MM-rallin yhteydessä, jossa sininen BMW laulaa taas. F-Cupia jatketaan 3.9. Ruovedellä ja finaali kilpaillaan 8.10. Heinolassa.

Muista katsoa oheisten linkkien avulla Markuksen ja Tapsan menoa Joensuussa.
Jentin kooste
Incar EK-4 Oskola

MKH Racing toivottaa mukavaa lomakautta ja kesää kaikille.

Teksti: Tero Nättiaho
Kuva Janne Pieviläinen