F-cupin neljäs osakilpailu kaasutellaan tulevana lauantaina Joensuun seudun vaativilla vaaramaisemiin sijoittuvilla teillä. Rallissa juhlistetaan Joensuun UA:n 60-vuotista taivalta ja F-cup:in osakilpailu on sille arvoisensa tapa.

Ralli alkaa lauantaina puolenpäivän aikaan sisältäen kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 65 kilometriä. Kilpailu huipentuu yleisöerikoiskokeeseen vain kilometrin päässä Joensuun torista. Markus ja Tapsa onnistuivat edellisessä rallissa Oripäässä loistavasti, voittaen kilpailun nuottiluokan siirtyen sarjassa kolmanneksi.
– Tällä kertaa asemamme on erilainen kuin pitkään aikaan, kun olemme haastajasta siirtyneet paikkaan, jossa muut haluavat meidän päänahkamme. Edellisen rallin onnistuminen jätti meille mahtavan tunnelman ja lähdemme Itään hyvällä itseluottamuksella, mutta tiedostaen muiden tavoitteet. Reitti tulee olemaan nopea ja vuoristoratamainen, josta pidämme. Hiukan nuo hypyt askarruttavat, kun meilläpäin niitä ei pääse riittävästi testailemaan, kun Salon seudulla nuo pätkät ovat paljon tasaisempia kuin täällä, pohdiskeli Markus kesäkuun auringon paistaessa.

F-cupin kesäkausi jatkuu tiukasti kilpaillen, kun sarjan kärkikolmikko on viiden pisteen sisällä välillä 70-74. Sarjaa on jäljellä vielä kolme rallia, joten paljon on ratkaisematta. Joensuussa nähtäneen tiukkaa taistelua, jossa näyttävät suoritukset ovat taattuja. F-cupin taso on Suomessa korkea ja nuotista ajaminen tuo siihen tarkkuutta.

Teksti: Tero Nättiaho
Kuva: Tommi Jalava