Karjalainen Pekka

Markus Hellströn on Cupissa neljäntenä.

Kuva: RPF Media

Hellström-Järvi lautautuneena Hankasalmelle

Markus ja Tapio ajavat kuluvan viikon lauantaina kauden toisen rallinsa perinteisissä lumisissa olosuhteissa. Ralli on F-cupin toinen osakilpailu, johon he lähtevät sarjan viidenneltä sijalta.

Kauden avannut Ilomantsin ralli sujui heiltä hyvissä tunnelmissa, vaikka lopputulos ei ollutkaan täysin tavoitteen mukainen.

Lauantain rallin reittiä on kehuttu monesta suunnasta. Varsinkin kilpailun päättävä Myhinpään EK on kaikkien ralli-ihmisten tuntema. Kyseinen pätkä on ollut joskus jopa powerstagena Jyväskylän MM-rallissa. Pätkällä on vauhdikkuutta sekä luonnetta. Rallissa on kaikkiaan viisi erikoiskoetta joiden yhteismitta on noin 80 km.

Ralliin on hienosti ilmoittautunut mukaan 184 autokuntaa, joka on nykyään upea saavutus.
—Hienoa päästä toisen kerran kunnon talvi olosuhteissa sarjan ralliin tällä kaudella. Olemme tässä välillä tehneet kotitehtäviä pikkuasioiden kanssa ja olen autoon lähtökohtaisesti todella tyytyväinen. Tavoitteemme on taas korkealla kuten kaikissa sarjan ralleissa, mutta tasohan on tässä sarjassa kova, kuten kuuluukin. Saa nähdä millainen keli huomiseen ralliin saadaan ja onko sillä vaikutusta voimasuhteisiin, aprikoi Markus ennen rallia.

Teksti: Tero Nättiaho