F-Cupin avaus viime viikonloppuna tarjosi osallistujilleen todellisen talvirallin, jossa penkat pöllyivät kilpailijoiden käsittelyssä. Rallia edeltävinä aikoina sääolosuhteet vaihtelivat sopivasti luoden tilanteen, jossa tien pintaan muodostui vahva ja kestävä jääkerros. Rallikaravaani sekä penkalle suunnanneet katsojat saivat siis tammikuiseen lauantaihin nautittavaa koko rahan edestä.

Reitillä nähtiinkin runsaasti ihmisiä ja jälleen somekanaville julkaistiin, kuinka taitava suomalainen fanikansa nostaa ralliautoja lähes formulavarikon nopeudella autoja ’puskasta’ takaisin reitille.

–Meidän ralli sujui ongelmitta, mutta itse sytyin todenteolla taisteluun vasta viimeisellä pätkällä. Pojat tuolla kärjessä pitävät huolen, ettei tässä sarjassa saa menestystä ilmaiseksi. Luokan toinen sija hymyilyttää kuitenkin, kun onnistuimme Tapsan kanssa viidennellä ja rallin päättävällä ek:lla ohittamaan Lemmetin. Sarja on nyt avattu ja meillä on suht mukava pistepotti taskussa. Tästä on hyvä valmistautua Kangasniemelle ja jatkaa voittojen tavoittelua, aprikoi Markus palattuaan kotiinsa Saloon rallin jälkeen.

F-Cup jatkuu 2.3.2024 Kangasniemellä, jolloin odotettavissa on kevättalvinen ralli. Markus ja Tapsa tavoittelevat keskittynyttä, mutta rentoa valmistautumista sekä suorittamista ko. kilpailussa. Tarkoituksena on päästä taistelun makuun jo heti ensimmäisen kiirustaipaleen startissa. Mukavaa talvikauden jatkoa kaikille rallin seuraajille toivottaa MKH Racing.

Teksti: Tero Nättiaho
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK