MKH Racing jatkaa kilpailukauttaan alkavana viikonloppuna. F-Cupin kesäkausi alkaa aluksi idässä, Imatralla, josta siirtyy kesäkuun alussa Mynämäelle. On siis varmaa, että tiestö sekä maisemat ovat hyvin erilaisia näissä kahdessa rallissa.

Imatralla on pitkän tauon jälkeen rallin arvokilpailu seuran 60-v juhlan kunniaksi. Mukava nähdä, miten seuratoiminta herää uudelleen vireäksi oltuaan vähemmän aktiivista välillä. Sarjalle tekee hyvää, kun siinä ajetaan erilaisia ralleja eri vuosina. Kilpailun kokonaispituus on 176,57 km sisältäen 6 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 64,32 km.

– Tänä keväänä odotus oli pitkä, kun talvi vaan jatkui ja jatkui. Keväällä kilometrit jäivät näin ollen aika vähälle, mutta niin se taitaa olla kaikilla muillakin. Tosi mielenkiintoista startata kausi meille täysin uudella tiestöllä, joten tässä vaiheessa ollaan täysin järjestäjien kuvauksien varassa.

– Somekanavien perusteella reitti on luonteikas ja varsinkin ylityksiä on paljon. Toivonkin, että reitti olisi vivahteikas eikä ajettaisi ihan hirveästi todella nopeavauhtisia pätkiä, joissa huippunopeus ratkaisee enemmän kuin muut osa-alueet. Tarkoitus on nousta sarjan neljänneltä sijalta ylöspäin, joten voitosta lähdemme jälleen ajamaan, avasi Markus ajatuksiaan ennen kilpailua

Markus ja Tapsa nuotittavat rallin perjantaina, jonka jälkeen näkemys reitistä on huomattavasti selkeämpi. Lauantain ralli starttaa 11.01 Teboil Simpeleen pihalta ja maaliin sitä odotetaan samaan paikkaan klo 17.00.

Teksti: Tero Nättiaho
Kuva: TeeJii.net