Pitkä kevättauko F-cupissa on takana ja sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Mäntsälässä. Ralli on moneen muuhun osakilpailuun poikkeavasti jaettu kahdeksaan erikoiskokeeseen, joten kilpailijoilla on vähän totuttua enemmän uusia keskittymisiä.

On hienoa, että sarjan sääntöjen sisällä haetaan erilaisilla ajatuksilla järjestettäviä osakilpailuja. Sokerina pohjalla on
päivän keskilenkki, jossa ajetaan kaksi pätkää asfaltilla. On siis taattua, että kilpailijoilla riittää mielenkiintoista ajettavaa alkukesäisenä rallipäivänä. Mäntsälän ralli on kolmas sarjan viidestä kilpailusta.

-Talvirallien jälkeen aloitimme BMW:n laajat huollot ja esimerkiksi perämurheet on nyt korjattu. Sorateiden kuivuttua pääsimme hyvin testaamaan monipuolisilla teillä ja olemme olleet mukana myös parissa kilpailussa, sprint ja ralli, hakien tuntumaan erilaisiin tilanteisiin.

-Kävimme myös tutustumassa asfalttiajoon, jotta tulevan rallin keskilenkki olisi hyvin hallussa. Odotan tätä rallia erityisellä mielenkiinnolla, kun Mäntsälän suunnalla on perinteisesti ajettu isoilla sekä nopeilla teillä. Ne ovat aina sopineet meille hyvin, virnisti Markus pakatessaan Bemaria kärryyn.

Lauantain ralli starttaa 10:01 Riihenmäen koululta. Markus ja Tapsa lähtevät tosissaan parantamaan asemiaan taistelussaan kohti sarjan voittoa talvikauden jälkeiseltä neljänneltä sijalta. Kärki on tasainen, kun talvella sijoitukset menivät sopivasti ristiin. Kesästä tulee jälleen mielenkiintoista seurattavaa f-cupin faneille.

Teksti: Tero Nättiaho
Kuva: Tommi Jalava