Viime viikonloppuna oli tapahtumarikas F-cupin toinen nuottiluokassa, kun Ilomantsin keväthangilla taisteltiin voitosta tosissaan.

Rallin avasi pohja-ajalla jämsäläinen Joonas Lindroos joutuen kuitenkin keskeyttämään öljypohjan hajottua ylipitkän hypyn jälkeen. Markus ja Tapsa tsemppasivat itsensä johtoon heti toisella EK:lla, mutta neljännellä pätkällä Mika Lemmetti onnistui kuromaan kärkeen 1,6 sekunnin erolla ennen MHK Racingin kaksikkoa.

Markus päätti antaa kaikkensa kilpailun päättävälle viidennelle erikoiskokeelle ja alkupään väliajat lupasivatkin taistelun kääntymistä kotiin, mutta sitten alkoi kuulua järjetöntä kolinaa ja ralli muuttui selviytymistaisteluksi. Näin ollen ajamista oli pakko hidastaa toivoen BMW.n kestävän maaliin ja onneksi niin kävi ja kilpailukaksikko säilytti toisen sijan.

–Täytyy sanoa, että söi miestä, kun täydellinen talvirallin taistelu vesittyi meillä tällä kertaa tekniikkamurheisiin, mutta kaipa se tilastollisestikin joskus kohdalle sattuu. Perävälityksestä oli irronnut huiman isoja paloja ja onni onnettomuudessa oli, ettei yksikään niistä mennyt väliin ja hajottanut sitä lopullisesti. Tämän rallin jälkeen on kuitenkin mahtava lähteä kesän taisteluun, kun tiedämme meidän kilpailuvauhdin riittävän vaikka mihin, summasi Markus rallireissua.

Nyt F-cupissa on rospuuttotauko ja se jatkuu Mäntsälässä 27.5. Markus ja Tapsa ovat pisteissä hyvin tiukassa taistelussa tällä hetkellä neljännellä sijalla. Kevät tauon aikana kalusto huolletaan hyvin ja kelien salliessa jatketaan testaamista.

Teksti: Tero Nättiaho
Kuva: Ari Karhunen / AKK