Viime viikonlopun F-cupin Varsinais-Suomen osakilpailu Mynämäellä oli sarjan toiseksi viimeinen, joten sarjan asetelmat loppuhuipennukseen rakentuivat siinä. Hellström-Järven ralli alkoi loistavasti, kun ensimmäisen EK:n jälkeen heillä oli 1,8 sekunnin johto. Näin upea startti on heille suhteellisen harvinainen, kun rallipari tunnetaan kilpailun aikana tapahtuvasta hiipivästä noususta.

Toisen pätkän he ajoivat lähes yhtä hyvin, joten päivä näytti etenevän erittäin valoisissa merkeissä. Valitettavasti taukoa edeltävän EK kolmosen aikana moottorista alkoi kuulua poikkeavaa ääntä, joten keskittyminen vähän häiriintyi. Tauolle kaksikko saapui kolmantena edelleen hyvin taistelussa mukana.

– Nyt on sanottava, että rallihommat syö miestä. Jyväskylän vetoakselin katkeaminen jo nyppi meitä aika lailla, mutta pääpaino ja hyvät mahdollisuudet F-cupissa piti mielen virkeänä. Rantaralli alkoi tosi mukavasti, mutta pakko se oli sitten keskeyttää tauolle, kun moottorin ääni yltyi vaan. Näin vältimme täystuhon, mutta sarjasijoitus meni tässä. Aiomme silti korjata auton kuntoon ja ajaa finaalin Orimattilassa, kiristeli Markus hampaitaan avattuaan M3:sen moottorin pari päivää rallin jälkeen.

F-cupissa kaksikko putosi 60:llä pisteellään viidenneksi, ja eroa mitalisijoille on jo 19 pistettä, joten mahdollisuudet ovat sarjan kannalta heikot. F-cupin viimeinen osakilpailu ajetaan 7.10.2023.

Teksti: Tero Nättiaho
Kuva: TeeJii.net