Markku Artjoki_mynämäki_2020

Markku Artjoki voitti viime vuonna molemmat sorakisat. Päätöskisan ykköstila ratkaisi mestaruuden.

Kuva: Timo Honkala, Rantaralli 2020

Hieno kattaus yleisessä, Artjoki puolustaa mestaruuttaan

Viime vuonna käytiin hieno taistelu yleisen mitaleista. Sarjan voiton ratkaisi loppumetreillä Lohjan UA:n Markku Artjoki ottamalla voiton päätöskisassa Mynämäellä.

Sarjajohtajana päätöskisaan lähteneen Juha Högströmin kisa katkesi tekniikkavikaan. Hän joutuikin loppuun jännittämään, minkä värinen mitali hänelle lätkäistään. No hopeahan sieltä tuli vain pisteen erolla kolmanneksi nousseeseen Juha-Pekka Suuroseen.

Mitalimiehet 2020 mukana

Markku Artjoen valmistelut kauteen ovat sujuneet hyvin.
– Hondaan tuli nyt sellainen moottori, mitä kaipasin. Saimme lisää vääntöä, mikä on erinomainen juttu. Auto säädetty ja testaamaan pääsin yhtenä iltana. Kautta odotellaan mielenkiinnolla. Ruottusen tulo mukaan tuo lisää säpinää, arvioi Artjoki kauden alla.

Kaksinkertainen Cup-mestari Juha Högström voitti avauskisan kilpailun viime vuonna.
– Kausi oli hyvä, mutta sinne mahtui pieninä virheitä. Yritetään nyt paremmalla työllä saada tuloksia. Autoa on paranneltu. Lauantaina sitten nähdään, kun kello käy, myrskyläläinen jutteli.

Juha-Pekka Suuronen pääsee toisessa osakilpailussa Hankasalmella kotiteilleen, mutta Ilomantsistakin pitää saada hyvät pisteet.

Ruottunen ykköshaastaja

Lempäälän UA:n Jonni Ruottunen kävi viime kauden päätöskisassa näyttämässä muille vauhtiaan ja otti samalla suosikin viitan kannettavakseen.
– Kolmen joukkoon sijoittuminen olisi jo kova veto, mutta toki mahdollisimman korkealle tähdätään, Ruottunen jutteli.

Mukana on myös viime vuoden JMK-rallin voittaja Marko Häkkinen, Toni Velling, paluuta tekevä Kristian Kärpänen ja viime vuoden junnumenestyjiä mestarin Tomi Huttusen johdolla.

Huttunen kävi kokeilemassa Askolassa lokakuussa nuotista ajoa, mutta päätyi Cupissa ajamaan nuotitta.
– Kauden 2021 F-cup kilpailut ovat kyllä juuri itselle mieluisia, kokonaisuutena hieno kausi tulossa.

Kaiken kaikkeen mielenkiintoinen luokka.