Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Hallitseva mestari Markku Artjoki on nyt takaa-ajana.

Kuva: Timo Honkala, Turku Rengas Ralli, 2021

Högström piikkipaikalla ”kotikisaansa”

Kaksinkertainen F-Cupin mestari ja viime vuoden kakkonen nykyään Mäntsälän Moottorikerhoa edustava Juha Högström pääsee puolustamaan piikkipaikkaansa kotikisaansa. Aivan kotikisasta ei kuitenkaan voida puhua, sillä Höge asustelee Myrskylässä. Vain pisteen päässä mestarista on Teemu Kuusinen. Kolmantena on puolestaan ison luokan ykkönen Jonni Ruottunen.

Högström vei avauskisassa tiukan kamppailun jälkeen voiton ennen Markku Artjokea ja tekniikan kanssa kamppaillutta Kuusista.

Hankasalmella käytiin mielenkiintoinen kisa. Rallissa kovinta kyytiä piti kahden edellisen vuoden mitalisti Juha-Pekka Suuronen. Suuronen olisi voittanut ilman kakkospätkää, sillä siellä tekniikkamurheet kuluttivat yli puolitoista minuuttia. Ero maalissa voittajaan oli 1.23,5.

Voiton Hankasalmella vei vuoden 2017 mestari Juha Rytkönen, joka ei kuitenkaan ajanut pisteistä, niinpä korkeimmat pisteet kirjattiin Kuusiselle ennen Ruottusta ja Högströmiä. Artjoen kisa suli heti tauon jälkeen.

Tastä koko sarjatilanne

Mäntsälässä odotetaan jälleen tiukkaa vääntöä voitosta. Valitettavasti Suuronen ei ole mukana. Högströmillä on riittänyt töitä valmisteluissa. Saimme mestarin kiinni tallista.
– Moottoria yritetään saada kuntoon. Tehot ovat hävinneet, mutta usko on suuri, että huomenna ajetaan kilpaa. Mistään erikoisen suuresta kotikenttäedusta ei voi puhua, koska Mäntsälän suunnan tiet ovat aika tuttua monellekin kilpailijalle. Hauskaa on päästä taas kilpailemaan, vaikka ei testiä pääse tekemään.

Cupilaisten lisäksi mukana nähdään myös vuoden 2019 mestari Petri Vihervuori.