Karjalainen Pekka

Avauskisan voittaja Lasse Hirvijärvi lähtee senioreissa muiden jahdattavaksi.

Kuva: Timo Honkala

Ilomantsin ”Hannu Hanhi” Lasse Hirvijärvi takaa-ajettavana

Ilomantsin ”Hannu Hanhi” Lasse Hirvijärvi takaa-ajettavana Seniorien avauskisassa oli voittajia tarjolla runsaasti. Tekniikkamurheet ja ulosajot näyttelivät isoa roolia, ennen kuin lopullinen voittaja selvisi. Tällä kertaa onnekkain oli vuoden 2014 seniorimestari Lasse Hirvijärvi.

Kaikkiaan senioreita oli Ilomantsissa viivalla 16, joista Cupin pisteistä kirvoitteli 13. Hankasalmen RevontuliRallissa pistetiliään yrittää kasvattaa 17 kuljettajaa ja kaikkiaan viivalla ikämiehiä on 23.

Ensimmäisenä viivalle asettuu Seinäjoen Lasse Hirvijärvi numerolla 82. Hirvijärvi nousi voittoon avauskisassa, vaikka oma suoritus ei ollut aivan sitä, mitä hän tavoitteli. – Kyllähän siinä munkki kävi, mutta toisaalta rouva Fortuna on usein myös näyttänyt ahteriaan. Kaikki otetaan, mitä saadaan. Hankasalmelle auto on jälleen hieman parempi. Luulen myös, että Ilomantsi-rallin ja Mesikämmen rallin kilometreistä, on nyt hyötyä. Olen valmiimpi heti alusta alkaen. Toivottavasti myös sitä onneakin jatkuu jonkin verran, naureskeli Hirvijärvi.

Kisan kakkoseksi ajoi Reijo Muhonen, jonka ilmoittautuminen Cupiin jäi hieman myöhäiseksi ja niinpä hänen pisteiden keruu alkaa vasta Hankasalmelta.

Toiseksi korkeimmat pisteet kuittasi avauspätkän ulosajoon voiton menettänyt Kai Mäkelä.

Voittoon oli myös mahdollisuudet Kari Kytölällä, jonka Bemarin perä jätti mestarin päätöspätkän kalkkiviivoille.

Kytölän keskeytyksen jälkeen Seppo Korhonen siirtyi kärkeen, mutta voimansiirto-ongelma päätti matkan.

Pauli Junttilan hurja kiri kahden peräkkäin ajetun pohja-ajan jälkeen päättyi myös päätöspätkälle. Syynä oli vetoakselirikko. Tästä kaikesta huomaa, kuinka paljon voi sattua matkan varrella. Kaikkiaan viidellä eri kuljettajalla oli sauma voittaa avauskilpailu.

Tästä jatketaan kovaa taistelua Hankasalmella. Mukaan lähtee myös Mika Korhonen, joka kävi syksyllä Rantarallissa haistelemassa vauhtia ollen siellä Jarmo ”Pappa” Mustosen jälkeen neljäs.

Pistetilanne

Juniorit ajavat numeroilla 82-102.
Lähtöluettelo

Nyt kun viranomaismääräysten vuoksi RevontuliRalli ajetaan ilman yleisöä, niin parhaiten seuraat nästä kanavista. Näistä kanavista löytyvät myös mahdolliset päivän livelähetykset.

F-Cup

netti: https://www.f-cup.fi/
facebook: https://www.facebook.com/fcup.akk
Instagram: https://www.instagram.com/fcup_akk/

RevontuliRalli

netti: https://www.hankua.fi/
facebook: https://www.facebook.com/Hankasalmenua

Virallinen ilmoitustaulu: http://www.hankua.fi/virallinen-ilmoitustaulu/

Tulospalvelu: http://ajaksi.fi/wp/