F-Cup Rallisarjan yleisen luokan pisteissä toisena avauskilpailun jälkeen ollut Miko Jalava on joutunut keskeyttämään kauden toisen osakilpailun, Ilomantsi Rallin. Keskeytyksen syynä on ulosajo. Jalava sekä kartanlukija Riikka Hokkanen ovat kunnossa.

Miko Jalavan F-Cup Rallisarjan kauden toinen osakilpailu, Ilomantsi Ralli, päättyi ennenaikaisesti erikoiskokeella 2. Jalavan sekä kartanlukijan paikalle Ilomantsin osakilpailuun hypänneen Riikka Hokkasen ohjastama Toyota Starlet haukkasi lunta, ja kaksikko joutui keskeyttämään kilpailun.

-Ykkönen tuli hyvin ja oli hyvä fiilis, joten ajattelin, että kakkoselle kiristetään hieman. Pito oli kuitenkin ihan erilainen, ja ensimmäinen mutka pääsi yllättämään. Kävi vanhanaikaisesti, ja vedettiin perinteiset sisähönöt. Valitettavasti paikan lähellä ei ollut katsojia. Yritettiin aikamme lapioida autoa tielle kahdestaan, mutta jouduttiin jättämään leikki kesken, Jalava harmitteli loistavasti alkanutta kilpailuaan.

Kilpailu alkoi mäntyharjulaiskuljettajalta hyvin avauserikoiskokeen luokkapohjilla. Keskeytys on varmasta ajostaan tunnetulle Jalavalle harvinainen. Jalavan katse onkin suunnattu jo seuraavaan osakilpailuun Mäntsälään.

-Ei auta kuin unohtaa tämä kisa ja ottaa oppia siinä mielessä, että jatkossa voi ainakin ensimmäisen mutkan verran tunnustella. Liian hyvinhän tämä on mennyt, ettei ole tullut ulosajoja pitkään aikaan. Mitään ei onneksi hajonnut eikä tarvitse tehdä satojen tuntien talkoita. Pyyhitään lumet konehuoneesta ja valmistaudutaan seuraavaan osakilpailuun, Jalava naurahti kilpailun jälkeen.

F-Cup Rallisarja jatkuu Mäntsälässä 27.5. Koostelähetys kilpailusta esitetään CMore -suoratoistopalvelussa sekä CMore Max -kanavalla 18.3. kello 21.

Tulokset – Erikoiskoe 1 – 12,80 km

1.Joonas Lindroos6:07,5 BMW M3LK3
2.Markus Hellström6:12,1+4,6BMW M3LK3
3.Mika Lemmetti6:16,5+9,0BMW M3LK3
4.Miko Jalava6:18,1+10,6Toyota StarletLK1
5.Tapio Lauronen6:21,3+13,8Mitsubishi Lancer Evo 9LK14

Teksti: Juho Koski / JalavaRacing-tiedotus
Kuva: Ari Karhunen / AKK