F-Rally Trophyn mestari 2020 Jani Laaksonen lähtee puolustamaan mestaruuttaan Ilomantsista lauantaina. Polo-pilotti starttaa matkaan numerolla 99.

Jani Laaksonen puolustaa Trophyn mestaruutta

Viime kaudella F-Cupiin mukaan tullut F-Rally Trophy -luokka aloittaa nyt toisen kauden. Luokassa käytiin avauskauden aikana hienoja ja tasaisia kilpailuja.

Kangasniemellä avauskisan voiton vei Mäntsälän Moottorikerhon Jani Laaksonen. Hän oli nopein myös sorakauden ensimmäisessä kisassa Tuusniemellä. Talven toisen kisan (JMK-rallin) voittajaksi ajoi Teiskon UA:n Kim Santala. Päätöskisan ripein oli puolestaan Raision UA:n Riku Rantasalo.

Mestariksi ajoi Laaksonen ennen Hyvinkään UA:n Toni Koskelaa Rantasalon ollessa kolmas.

Laaksonen jälleen ennakkosuosikki

Tulevaan kauteen 33-vuotias Laaksonen lähtee ennakkosuosikkina, mutta mestaruus ei ole tietenkään selvää, ennekuin kaikki kisat ovat ajettu.

F-Rally Trophyssahan on kaksi luokkaa. Luokka 10 on V-1600 -autoille ja luokka 11 ns. ryhmäpeleille. Kumpaankin luokkaan on ilmoittautunut neljä kilpailijaa. Pisteet lasketaan luokittain, joten kisasta tullee hyvinkin mielenkiintoinen.

Luokan 10 kilpailijat:

Kallioniemi Henri,  AUK J-äijät
Kantoluoto Ville, LamUA
Martiskainen Ismo, JoeUA
Tauriainen Eetu, ScPalas

Luokan 11 kilpailijat:

Jutila Tomi, AUK J-äijät
Laaksonen Jani,  MäntsMK,
Salomäki Jeremias, PokyUA,
Suomalainen Roope,  ValUA

Vaikka Laaksonen ajoikin mestariksi viime vuonna, ei kauden viimeiset kisat menneet nappiin, vaan päättyivät keskeytyksiin teknisten ongelmien vuoksi.

– Toivottavasti keskeytysputki katkeaa ja saadaan hyvä alku kaudelle. Valmistelut ovat loppusuoralla. Moottori oli perushuollossa. Nyt ovat myös säädöt tehty. Ainoastaan testit ovat kiireiden vuoksi jääneet väliin. Keskiviikkona pitäisi hieman testata ja samalla katsoa, että lisävalot ovat kunnossa, jutteli mäntsäläläinen, jolla on Cupissa myös kotikisaetu toukokuussa.