Jooa Iivari (KorUA) – Jaakko Jäntti (OUA) starttaavat Arctic Lapland Rallyyn hyvin valmistautuneena. Ralli SM-kauden avauskisa SM2-luokassa Riihimäellä sujui Asunmaa Racingin Renault Clio Rally3:n ohjaimissa kalustoon totutellen, mutta siltikin vauhdikkaasti. Tuloksena oli lopulta SM2-luokassa kolmas tila ja sen myötä kilpailun maalissa suihkuteltiin kuohujuomaa.

Kolmen viikon tauko SM-osakilpailujen välissä hyödynnettiin kilpailemalla Jämsässä ajetussa F-Cup Rallisarjan avausosakilpailussa, jossa Iivari – Jäntti kaksikko ajoivat Neliveto-Cupin voittajiksi. Kahden onnistuneen kilpailun jatkeeksi halutaan luonnollisesti hyvän vauhdin ja menestyksen jatkuvan.

-Jämsässä saatiin hyvin kisakilometrejä kerrytettyä ja ajotuntumaa pidettyä tuoreena, siinä ei kauaa loikoiltu kisan päälle kun suunnattiin jo Rovaniemeä ja nuotitusta kohti. Uskon että Jämsän kisa palveli kaikkiaan hyvin Arcticiin valmstautumista, kertoo Iivari.

18-vuotiaalle korpilahtelaiselle arktinen ralliretki on kolmas, kartanlukijalla kokemusta kilpailusta puolestaan löytyy jo viime vuosituhannen puolelta asti.

-Tunturi on hieno, mutta haastava kilpailu, pitkä ralli, joka on ajettava viisaasti. Kaksi kertaa olen ollut täällä ajamassa ja molemmilla kerroilla ajokin tekniikka on pettänyt, toivottavasti nyt päästäisiin maaliin ehjänä.

Tunturiin lähdetään iloisin mielin ja hyvällä sykkeellä. Kauden avaus Riihimäellä ylitti odotukset, eikä ole mitään sitä vastaan, että nyt onnistuisi samalla lailla. toteaa Jooa Iivari.

Ralli käynnistyy perjantaina klo 11 Lordin Aukiolta, johon saavutaan maaliin lauantaina klo 20 jälkeen illalla. Silloin takana on on kaikkiaan kaksitoista erikoiskoetta Rovaniemen ja Kemijärven ympäristöissä, mittaa erikoiskokeilla on yhteensä täpärästi alle 200 kilometriä. Avauspäivänä perjantaina ajetaan viisi erikoiskoetta ja lauantaina seitsemän.

Kilpailun seuraamisen kannalta kaikki tärkeimmät linkit löytyvät Ralli SM:n nettisivulta, josta löytyy myös linkki kattavaan live-lähetykseen joka toteutetaan kilpailun molemmista päivistä. Jooa Iivari – Jaakko Jäntti kaksikko kilpailee tällä kertaa numerolla 14.

Teksti: Jani Seppälä / Jooa Iivarin tiedotus
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK