Karjalainen Pekka

Juuso Jorvala ajoi komean voiton JMK-rallissa 2020

Kuva: Marko Kyöstilä,

Jorvala suosikkina junnujen Cupiin

Tervakosken UA:n Juuso Jorvala sijoittui viime sarjassa kuudenneksi voittaen mm. JMK-rallin. Avauskisassa hän oli keskeyttäessään kakkosena. Tuusniemellä keskeytys tuli pari kilometriä ennen maalia sijoituksen ollessa silloin kolmas, joten parempaan sarjasijoitukseen olisi ollut mahdollisuus.

Viime vuoden mestari Tomi Huttunen, hopeamitalisti Markus Mäkitalo ja viides Matias Valkonen siirtyivät yleiseen luokkaan ja vielä kun eivät Esa Hutri ja Roope Uuraisen jatkaneet, on Jorvala vahvin ennakkosuosikki. Aivan putkeen ei ole Jorvalankaan kauden alus mennyt.
– Emme saaneet Corollaa vielä viivalle ja yritys siirtyy nyt Hankasalmen Revontulirallin 20.2. Koska Starlet oli valmiina viivalle, päätimme lähteä sillä. Ei sekään mennyt aivan putkeen. Jouduimme vielä tällä viikolla korjauttamaan konetta Mikkelissä. Kun kaikki meni näin viime tinkaan, jäivät testit tekemättä ja ainoa ajokokemus on Starletin siirto tallista trailerille. Yritetään kuitenkin hyvää tulosta avauskisasta, Jorvala kommentoi lähtiessään kohti itärajaa.

Haastajat

Toinen epäonninen viime vuoden kiertäjä oli Jaakko Lahtinen. Rallin vuoden 1990 juniorimestari Timo Lahtisen poika lähtee nyt tavoittelemaan parempaa tulosta. Tuusniemellä viime elokuussa vauhtiaan väläyttivät Joensuun UA:n Arttu Kokko ja Nilsiän UA:n Ville Lohkoi. THU-Teamin Simo Vasenius on ajellut harvakseen kotikulmien ralleja, mutta nyt nykyinen lohjalainen on päättänyt laajentaa reviiriään. Mukana on myös ”houkutus saaren” Kalle Hämäläinen.

Junioreissa menestyjien ennakointi on aina hankalaa, koska uusia yllättäjiä löytyy vuosittain.