Rallin F-Cup jatkui viime lauantaina Varsinais-Suomen Oripäässä. Juuso Jorvala ja Pasi Törmä lähtivät talvikauden jälkeen hyvin valmistautuneina kilpailuun. Kilpailu sujuikin upeasti lähes loppuun saakka, kunnes ulosajo päätöserikoiskokeella päätti heidän kilpailunsa.

Juuso Jorvala tiimineineen oli pakertanut pitkiä päiviä tallilla, kun pari vuotta sitten hankittu Toyota Corolla GT hiottiin iskuun kesäkauden kilpailuihin.
– Koko auto käytiin läpi. Kaikki mitä hiemankin epäiltiin, vaihdettiin ja korjattiin kestämään kilpailujen kovat rasitukset. Auto oli hyvin ajoissa, niin pääsimme myös pariin otteeseen testaamaan autoa, jotta kaikki olisi ajoa myöten kunnossa sorakauden avaukseen, jutteli Juuso ennen kilpailua.

Kaikki toimikin, mitä parhaiten. Juuso ja Pasi starttasivat kilpailuun numerolla 5. Reitti oli osittain kostea ja osittain harvinaisen kuiva. Sateet eivät olleet kastelleet tasaisesti. Pieni lähtönumeron takia, keli oli tavallistakin liukkaampi.

Mutta erikoiskoekohtaisia tuloksia alkoi tippua, ei voinut ihmetellä, kuinka hyviä ne olivat. Juuso ajoi talvikauden luokassa, missä ei ollut muita kilpailijoita. Kesäkaudeksi hän vaihtoi luokkaa, missä ajoi tällä kertaa kuusi kilpailijaa. Heti ensimmäiselle ja toiselle erikoiskokeelle tulivat pohjat. Tauolla Juuso ja Pasi johtivat luokkaansa 4,4 sekunnilla.
– Juuso vain tykkää enemmän ajaa kesäkelillä, Pasi kuittasi ja jatkoi, no ei siinä ole kaikki. Auto on hyvässä iskussa ja Juuso ajaa todella varmasti.

Tauon jälkeisillä nelos- ja viitospätkällä ero ei juuri muuttunut. Juuso oli nelosen nopein ja Tiainen puolestaan seuraavalla. Ennen päätöspätkää kaksikon ero oli 3,8 sekuntia. Yleiskilpailussakin Juuso on kymmenes.

Päätöspätkällä Juuso ja Pasi ajautuivat kovassa vauhdissa ojaan.
– Auto hyppäsi vasen-oikea -yhdistelmässä nypyltä ojaan kovasta vauhdista ja edessä oli ikävästi tienpisto mihin auto pysähtyi kuin seinään, selvitti Pasi.

Pysähdys oli raju. Erikoiskoe keskeytettiin reiluksi tunniksi. Juuso ja Pasi kuljetettiin sairaalaan tutkimuksiin.

Kummallakin heistä oli murtumia, jotka parantuvat ajan kanssa. Maanantaina he pääsivät kotihoitoon.
– Olemme saaneet runsaasti kannustusta ja toipumistervehdyksiä, josta suuri kiitos kaikille. Samalla suuri kiitos tiimille ja yhteistyökumppaneille, kiittelivät Juuso ja Pasi.

ps. Väliaikojen mukaan keskeyttäessään Juuso oli päätöserikoiskokeen seitsemänneksi nopein. Näin ollen maaliin tullessaan hän olisi voittanut luokkansa ja ollut yleiskilpailun kymmenes.

Kuva Timo Honkala