Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Juuso Jorvalalla on plakkarissa kaksi osakilpailuvoittoa ja tukeva johto ennen Laitilaa.

Kuva: Marko Kyöstilä

Junioreissa Juuso Jorvalalla vankka johto

Tervakosken UA:n Juuso Jorvala on ottanut täydet pisteet voittamalla sekä avauskisan Ilomantsissa että sorakauden avauksen Mäntsälässä. Starlet-pilotti johtaa Cupia 20 pisteen erolla Jarmo Vesteriseen ja Lauri Mäkelä on kolmantena.

Kun Juniorien Cupin pisteitä katsoo, tuntuu Jorvalan johto todella ylivoimaiselta, sillä kakkonen Vesterinen on jo 20 pisteen päässä ja Mäkelä 29 pisteen päässä. Tämä on tietenkin vain osa totuus, sillä monella kilpailijalla on pisteitä vain kahdesta osakilpailusta. Esimerkiksi Hankasalmen voittajalla Iiro Litjolla on pisteitä vain juuri sieltä, silti hän voi nousta kahdella voitolla 90 pisteeseen, joka saattaa teoriassa riittää mestaruuteen.

Toki on sanottava, että Jorvalalla on ehdottomasti parhaat mahdollisuudet mestariksi, mutta se vaatii hyvän onnistumisen joko nyt Laitilassa tai sitten päätöskisassa Orimattilassa. Lähellä oli, ettei Jorvala olisi ottanut myös korkeimpia pisteitä Hankasalmeltakin, sillä hän johti cupilaisia vielä ennen päätöspätkää. – Siellä voitto karkasi ylipitkään hyppyyn ja sen jälkeisiin seurauksiin, Jorvala selvitti.

Laitilaan Jorvala lähtee luottavaisin mielin.
– Lähdemme kauden loppukisoihin Starletilla ja Corollalla sitten ensi vuoden kapinoihin. Laitilassa on varmaan syytä hieman tarkkaillakin tilannetta, mutta sen tiedän, että kovaa saa ajaa voittaakseen, sen verran kova vastus on tiedossa, Jorvala arveli.

Vesterinen ja Mäkelä mielii parannella asemiaan.
Kova vastuksen tulevat antamaan Keravalla junnu-SM:n kisan voittanut Eetu Kainulainen, neljänneksi ajanut Iiro Litjo, viidenneksi sijoittunut Jaakko Lahtinen sekä seitsemäs Niko Jousi.

Jorvalalla on mahdollisuus varmistaa mestaruus jo Laitilassa. Jos hän sijoittuu vähintään yleiskilpailun kolmanneksi ja luokkansa kakkonen on mestari, vaikka Lahtinen voittaisi osakilpailun. Kilpailusta on odotettavissa todella jännittävä, olla huomenna klo 18 jälkeen paljon viisaampia.

Sarjatilanne