Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Juuso Jorvalan viimeistely treenit sujuivat hyvin.

Kuva: Marko Kyöstilä, Saukkolan EK 2021

Junnuissa vain neljällä pisteet kahdesta osakilpailusta

Talven olosuhteet olivat raa´at junioreille, sillä vain neljällä kilpailijalla on pisteitä sekä Ilomantsista että Hankasalmelta. Vielä lähes kaikilla on mahdollisuus menestyä. Cupin kärjessä on Tervakosken UA:n parikymppinen yrittäjä Juuso Jorvala.

Talven olosuhteet, isot penkat, pitkät kilpailut ja vielä kun yleisö ei päässyt auttamaan, niin keskeytyksiä tuli paljon. Niinpä erot kärjessä ovat tällä hetkellä suuret. Kärjessä oleva Jorvala voitti avauskilpailun ja Hankasalmella hän puolestaan oli kiinni korkeimmissa pisteissä vielä ennen päätöspätkää. Siellä rajun hypyn jälkeen auto kärsi, niin että hän pyörähti loppupätkällä Cupilaisten neljänneksi.

Silti hänen johtonsa on yhdeksän pistettä Jarmo Vesteriseen, joka palasi rallin pariin kymmenisen vuoden tauon jälkeen. Kolmantena on Lauri Mäkelä.

Tästä löydät sarjapisteet

Jorvala testasi helatorstaina Saukkolan EK:lla ja oli tyytyväinen autoonsa. Ainakaan vielä viivalle ei taluteta Corolllaa, vaan luotetaan Starletiin. Sarjakolmonen Lauri Mäkelä oli testaamassa soraoloja Salossa sijoittuen tekniikkaongelmien kiusaamana junnuissa seitsemänneksi.

Samassa kisassa Cupilaisten paras oli Hankasalmen voittaja Iiro Litjo kolmantena. Noki Jousi hävisi hänelle vain 4,2 sekuntia.