Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Juuso Jorvala ja Pasi Törmä otti kauden toisen voittonsa.

Kuva: Timo Honkala

Juuso Jorvala hienoon voittoon Mäntsälässä

Talvikauden jälkeen F-Cupin juniorien kärkipaikalla ollut Tervakosken UA:n Juuso Jorvala puolusti hienosti paikkaansa ajamalla hienoon voittoon Cupin sorakauden avauksessa Mäntsälä Aero Rallissa viime lauantaina. Asema F-Cupin kärjessä parani huomattavasti.

 Juuso Jorvala lähti kartturinsa Pasi Törmän kanssa sorakauden avauskisaan vain yhden testirupeaman ajaneena.
– Kun siirrytään jäältä soralle, niin ihan tarkkaan ei tiedä, miten muiden vauhti paranee. Tavoitteemme oli kuitenkin ajaa voitosta ja käyttää omia vahvuusalueita, selvitti kartturi Törmä.

Kilpailu alkoi kolmen erikoiskokeen setillä ennen huoltotaukoa. Juuson aloitti avauserikoiskokeen kakkossijalla, mutta toisella erikoiskokeen nopein aika siivitti hänet kärkeen ja tauolle tultaessa eroa kakkoseksi nousseeseen Eetu Kainulaiseen oli 6,3 sekuntia. Kärkinelikko mahtui kymmenen sekunnin sisään.
– Alku meni odotusten mukaan. Pikkuisen osuttiin kiveen, mutta se ei onneksi haitannut menoa, Juuso selvitti tauolla.

Tauon jälkeen oli vuorossa kaksi erikoiskoetta Kärkölän legendaarinen Koukunmaa sekä jo aikaisemmin ajettu EK-1.
– Olimme etukäteen suunnitelleet, iskevämme juuri Koukunmaalla. Tie on ajettu moneen kertaan kumpaankin suuntaan erikoiskokeena. Valitettavasti erikoiskoe jouduttiin peruuttamaan, manasi kartturi Törmä, joka on itse tosiaan ajanut ko. erikoiskokeen useasti ja toiminut kartturina.

Peruutuksen takia ajettiin vain yksi erikoiskoe ennen toista taukoa. Siinä Jorvalan pohja-aika kasvatti eroa Kainulaiseen vain kymmenyksen. Kun kaksi erikoiskoetta oli ajamatta, ero oli siis vain 6,3 sekuntia.

Viimeisellä etapilla ajettiin kaksi erikoiskoetta uudelleen eli avauslenkin 2 ja 3. Tervakoskelaiset ajoivat kummatkin erikoiskokeet nyt nopeammin kuin avauskierroksella, eivätkä antaneet muiden yllättää. Ero Kainulaiseen kasvoi 12 sekuntiin. Samaan aikaan ylsi Ville Karjalainen.
– Ennen päätöspätkää ero Kainulaiseen oli 11,4 sekuntia, joten hieman varmistelimme päätöspätkällä, ettei osuta kiviin. Myös hieman huolestuttavia ääniä kuului voimansiirrosta. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja voitto lämmitti kovasti, tuumasi kaksikko maalissa ja kiitteli huoltoa sekä yhteistyökumppaneitaan.

Jorvalalla on Cupissa kaksi voittoa. Pisteitä hänellä on koossa 84 Jarmo Vesterisen 64 vastaan. Cup jatkuu vasta syyskuussa Laitilassa.

Jorvala Motorsportin Facebookista löytyy kuvamateriaalia, videomateriaalia kilpailusta.

Kuva: Juuso Jorvala – Pasi Törmä ajoivat muilta karkuun Mäntsälän sorateillä.
Kuvaaja: Timo Honkala