Juuso Jorvalan lähes vuoden mittainen tauko F-Cupissa päättyy huomenna Rallybaron Mäntsälä -rallissa. Jorvala ei vielä kilpaile, vaan on etuautotehtävissä ja ajaa 0-autoa kartturinaan Tomi Kankus.

– On mukava päästä vihdoinkin myös haistelemaan kisa tunnelmia ja sitten myöhemmin kesällä ajettava Vetomieskilpailu on kauden päätavoite, myhäili Jorvala.

Vuoden 2021 F-Cupin juniorimestarin Juuso Jorvalan kausi 2022 päättyi lähes täsmälleen vuosi sitten Raisio Rallin päätöspätkän rajuun ulosajoon luokkajohdosta ja yleiskilpailun kymmenenneltä sijalta.

– Ulosajo oli todellakin raju. Niin auto kuin minä sekä kartturi Pasi Törmä saimme muistutuksen lajin vaarallisuudesta. Samalla ymmärtää vieläkin enemmän, miten tärkeää ovat kunnolliset turvavarusteet, jutteli Jorvala.

Kaksikko on hoidellut vammojaan ja kuntoutuneet rauhallisesti, ettei mitään takapakkeja tulisi.

– Kyllä siinä tuli sairaslomaakin pidettyä, samoin Pasi. Tallilla on myös oleiltu, aina kun siihen on vähänkin aikaa riittänyt, jatkoi Juuso.

Uusi kalusto Vetomies-kisaan

Vielä nyt ajamme tutulla mustalla Corollalla, mutta työn alla uusi Corolla, millä sitten osallistumme Vetomies-kisaan. Toivottavasti aika riittää ja saamme auton täydellisenä viivalle, toivoo Juuso.

Rallybaron Mäntsälä -rallista haetaan tuntumaa loppukesän koitoksiin.

– Innolla odotan, että näkee tuttua. Uskon, että vaikka olemmekin toimitsijatehtävässä, antaa se lisäpotkua tallilla viihtymiseen.

Myös Pasi on mukana

Juuson vakiokartturi Pasi Törmä on myös itse kilpailussa. Hän tuuraa yleisen luokan kärkimiehen, kaksinkertaisen F-Cupin mestari Juha Högströmin kartturia Juha Laaksosta, joka kotiseuransa rallin kilpailunjohtaja ja siten estynyt kilpailemasta. Myös Pasi on mestarismies, sillä kaapista löytyy peräti neljä Cupin mestaruutta, kaikki kartturina. Tuorein tuli Juuson kanssa siis 2021. Kolme niistä tuli Tero Salmisen kanssa, vuonna 2007 A-juniorimestaruus sekä yleisen mestaruudet 2015 ja 2016.

– Yritetään pitää Juha mestaruustaistelussa, että saadaan lisää mestaruuksia hänelle, virnisteli Pasi.

Rallin ensimmäisen erikoiskoe ajetaan huomenna klo 10.

Teksti: Jorma Mikkola
Kuva: Timo Honkala