Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

JyriRäsäsellä oli jännät paikat Mäntsälässä, kun moottori hajosi päätöspätkällä. Kuin ihmeen kaupalla hän selvisi maaliin ja nousi sarjan kärkeen.

Kuva: Timo Honkala

Jyri Räsänen F-Rally Trophyn kärkimiehenä matkaan

F-Rally Trophyyn ilmoittautui tusinan verran kilpailijoita, joista tasan puolet kamppailee pisteistä; V1600-luokassa neljä ja ”ryhmäpeleissä” vain kaksi. Sarjaykkösenä on Kuopion UA:n Jyri Räsänen.

Kun F-Rally Trophyssa pisteet lasketaan lähtijöiden mukaan, muuttaa se varsinkin ryhmäpeleissä ajavien Suomalaisen ja Mäntsälän MK:n Jani Laaksonen tilanteen tukalaksi. Vain toinen heistä saa pisteitä eli voittaja. Voittaja saa 10 pistettä. Kun taas V1600-luokassa voittaja nappaa 15 ja vielä kolmaskin saa 5 pistettä, jos kaikki neljä starttaavat reitille.

V1600-luokassa ajava Räsänen jätti avauskisan ajamatta, mutta on sen jälkeen voittanut sekä Hankasalmella että Mäntsälässä. Räsänen lähtee Laitilaan ilman testiä uudella moottorilla, mutta luottavaisin mielin.
– Meillä meni Mäntsälässä moottori päätöspätkän viime metreille. Nyt on uusi moottori, mutta ainoat ajometrit ovat tulleet ajaessa trailerille. Toki rullilla on ajettu. Pari kertaa olen Laitilassa ollut. Mukavia tietä siellä on ollut, jutteli Räsänen

Ville Kantoluoto oli viime viikonloppuna teroittamassa kynsiään Urjalassa. Ylivoimainen luokkavoitto lupailee kiirettä Räsäselle. Samoin Ville Mäntynen oli luokkakakkonen Luhangassa.

Mäntsälässä F-Rally Trophyn hallitseva mestari Jani Laaksonen sai epäonnistuneen talven jälkeen revanssin Roope Suomalaisesta. Kotimaisemissaan Laaksonen hallitsi kisaa Suomalaisen pitäessä huolen, että mitään ei tullut ilmaiseksi. Laitilassa pari jatkaa kaksistaan luokassa ja vain siis toinen heistä saa pisteitä.

Räsänen voi ratkaista mestaruuden jo Laitilassa voittaessaan luokan. Voitto ei pelkästään riitä, sillä edelleenkin muitakin mahdollisuuksia. Räsänen jäädessä kakkoseksi, avaa se päätöskisaan aivan uudet näkymät.

Sarjatilanne