Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Tänä vuonna 73 vuotta täyttävä Jarmo Mustonen saa parhaan ikätasoituksen. Kun vauhti on kohdallaan, Pappa taistelee palkintopallisijoista.

Kuva: Marko Kyöstilä, Turku Rengas Ralli, 2021

Kai Mäkelä seniorien kärkiukko

Senioreissa pitkästä aikaa on horjutettu Kari Kytölän valtakautta, sillä kahden osakilpailun jälkeen kärkipaikkaa pitää Kai ”Luisu” Mäkelä. Toisena on Pasi Laaksomaa ja kolmantena vanha herra Jarmo Mustonen.

Seniorien kisa on tällä kaudella ollut erittäin tasainen. Avauskisan Ilomantsissa vei lopulta nimiinsä Lasse ”Rallikasvo” Hirvijärvi päätöspätkän dramaattisten vaiheiden jälkeen, mutta kun Lasse jäi pisteittä Hankasalmella, on Cupissa vasta kuudentena.

Hankasalmella parasta Kari Kytölä oli selvässä johtoasemassa ennen päätöspätkää, mutta kun kone sammui puoleksi minuutiksi, livahti Pauli Junttila voittoon. Kun he kummatkin keskeyttivät avauskisassa, niin löytyvät sarjapisteissä vasta Hirsijärven jälkeen: Junttila (7.) ja Kytölä (8.).

Kai Mäkelä oli viime viikonloppuna kokeilemassa vauhtia Salossa. Kisa päättyi kuitenkin jo avauspätkän jälkeen tekniikan petettyä. Vauhti kuitenkin avauspätkällä riitti kuitenkin nuotittomien luokkien kolmanneksi Erkka Korpiahon ja Markku Artjoen jälkeen.

Myös Pappa Mustonen oli hakemassa soratuntumaa. Vauhti olikin selvästi parantunut talvikaudesta, sillä Bemari-kuski oli seniorien kakkonen ilman tasoituksia.
– Talvikauden kisoissa oli ongelmia kummassakin. Nyt oli hyvä lasketella Salon teitä. Pitää käyttää kahta vahvuutta lauantaina. Toinen on ikätasoitus ja toinen on se, että näillä teillä olen ajanut viitisenkymmentä vuotta. Toivottavasti tiet ovat hyvin valittuja, naureskeli Pappa.

Tastä koko sarjatilanne

Kuten ylläolevasta varmaan näkee, niin kisa on ollut kovaa ja sitä on Mäntsälä Aero Rallissakin. Vaikea on nimetä voittajaa.