Viime lauantaina ajettiin Turun seudulla F-Cup rallisarjan neljäs osakilpailu, Rantaralli. Kauppinen lähti kilpailuun haaveena luokkavoitto ja yleiskilpailun viides sija. Tavoitteena oli säilyttää hyvä sija mestaruustaisteluun äärimmäisen kovatasoisessa rallisarjassa viimeistä osakilpailua varten.

Kilpailu lähti hyvällä vauhdilla käyntiin. Ennen huoltoa Kauppinen oli oman luokkansa kärjessä ja yleiskilpailun viides sarjapisteistä ajava kilpailija. Vauhtia saatiin lisää huollossa tehtyjen muutosten avulla. Viiden erikoiskokeen jälkeen Kauppinen oli jo yleiskilpailun kolmantena sarjapisteistä ajava kilpailija, mutta riemu loppui viidennen erikoiskokeen jälkeen.

– Kaikki meni loistavasti ennen viidennen erikoiskokeen loppua. Ajo tuntui hyvältä, auto toimi moitteettomasti ja huollossa tehtiin oikeita asioita.

Viidennen erikoiskokeen lopussa tulpan johto oli päässyt irtoamaan ja tulppa kastumaan. Yksi pytty oli pois pelistä. Mitään ei ollut tehtävissä siirtymällä, joten maaliin oli vain ajettava jäljellä olevilla tehoilla.

-Harmittaa todella paljon. Oltiin lähellä saavuttaa todella hieno tulos, mutta nyt sarjan voittomahdollisuudetkin ovat olemattomat.

Kauppinen tuli Rantarallin maaliin luokkansa kolmantena ja yleiskilpailun 31. Sarjapistetaulukossa Tuukka on nyt kolmantena.

Kauppinen lähtee taistelemaan F-Cup sarjan podiumsijoituksista viimeiseen osakilpailuun, joka ajetaan Orimattilassa 7.10.2023.

F-Cup Nuottisarjan pistetilanne:

1. Mika Lemmetti 86
2. Eetu Kortelainen 83
3. Tuukka Kauppinen 79

Teksti: TTK Racing
Kuva: Loudlife Media / AKK