Seniorien sarjaykkösenä Jari-Pekka ralliin lähteen Veli Kukkonen (Kuva Marko Kyöstilä)

Veli Kukkonen hylättiin Raision osakilpailussa liian kevyen auton takia. Kun viidestä ensimmäisestä lasketaan neljä parasta mukaan, niin Kukkoselta poistuu hylätty kilpailu.

F-Cupin sääntöjen (sääntö 8) mukaan

”Sarjan loppupisteisiin huomioidaan sarjan viidestä ensimmäisestä kilpailusta kunkin kilpailijan neljän parhaan osakilpailun pisteet sekä sarjan kuudennen osakilpailun pisteet (4/5 + finaali).”
Säännöissä ei siis ole mainintaa, että hylätty kilpailu pitäisi laskea mukaan.
Asiasta on käyty keskustelua, mutta lopullisen päätöksen on tehnyt AKK:n hallitus, jonka päätös nojautui sarjasäännön noudattamiseen.

Kukkosella on pisteitä kasassa 112. Toisena ovat Juha Paavilainen ja Jarmo Mustonen täysin yhtenevällä sarjalla 8 pisteen päässä ja neljäntenä Kari Kytölä neljä pistettä vähemmän kuin em. kaksikolla.

Yllä mainittu nelikko tulee ratkaisemaan mestaruuden.

Kukkosella on tietenkin parhaat mahdollisuudet mestaruuteen. Jos hän jää pisteittä ja muu kolmikko onnistuu, niin hän jää mitalitta. Sama koskee kaikkia tästä nelikosta. Maaliin on päästävä. Paavilaisen ja Kytölän luokassa mukana on myös Veini Kämppi, jolla on ollut tapana menestyä Jari-Pekka rallissa. Kummassakin luokassa on mukana sen osallistujia, että jaetaan täydet pisteet.

Juha Paavilainen (Kuva Marko Kyöstilä)
Jarmo Mustonen (Kuva Timo Honkala)
Kari Kytölä (Kuva Marko Kyöstilä)

Taulukot:
Ensimmäinen: Jos Kukkonen ja Paavilainen voittaisivat luokkansa ja Mustonen sekä Kytölä olisivat kakkosia, niin mestari olisi Kukkonen, hopealla Paavilainen ja pronssia saisi Mustonen.
Toinen: Jos Mustonen ja Kytölä voittaisivat luokkansa ja Kukkonen sekä Paavilainen olisivat kakkosia, niin mestari olisi Mustonen, hopealla Kukkonen ja pronssia saisi Kytölä.
Kolmas: Jos Paavilainen sekä Mustonen voittaisivat luokkansa ja Kukkonen jäisi kakkoseksi, niin koko kolmikko päätyisivät samoihin pisteisiin. Silloin Kukkonen sijoittuisi kolmanneksi ja mestari olisi joko Paavilainen tai Mustonen. Todennäköisimmin Paavilainen, koska olisi mestaruusluokkansa paremmin sijoittunut.
”Tasatuloksen sattuessa katsotaan paremmaksi se kilpailija, joka sijoittui mestaruusluokkansa yleiskilpailussa paremmin viimeisessä ajetussa osakilpailussa. Mikäli tämä ei tuo ratkaisua huomioidaan toiseksi viimeisen osakilpailun yleiskilpailusijoitukset, jne. Jos näin ei saada ratkaisua, sijoitukset arvotaan.”

Tästä sarjatilanteeseen

Jari-Pekka tietopakettiin