Joonas Lindroos (Kuva Marko Kyöstilä)

Lindroosin paluu voittokantaan, vierailevia voittajia; yleinen Riku Koski, juniorit Joakim Löfvik ja F-Rally Trophyn keskeytysprosentti pistivät silmään, mutta 9.kertaisen seniorimestarin Kari Kytölän kaksivetoisten kärkiaika päätöspätkällä oli kyllä uroteko.

Kauden toiseksi viimeinen, 5. osakilpailu ajettiin tänään Pohjois-Hämeen vaativilla teillä. Kilpailukeskus sijaitsi Ruovedellä ja tauko pidettiin Kaanaan moottoriradalla. Reilun 200 kilometrin mittainen reitti sisälsi viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan lähes 75 kilometriä.

Lindroos palasi voittokantaan

Tullan UA:n Joonas Lindroosin kesäkauden kaksi ensimmäistä osakilpailua meni penkin alle jarrumurheiden takia. Vetomiehen voitto palautti jämsäläisen voittokantaan ja Ruovesi oli sille mainio jatkumo. Lindroos ajoi neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohjat ja lopussa oli varaa sitten löysätä.
– Ykkönen lähti tulemaan ja tykkäsin pätkästä, kovavauhtinen iso tie. Kolme seuraavaa sujui myös mukavasti. Viimeisellä tuli paikka paikoin vettä niin paljon, ettei lähdetty riskeeraamaan. Jostain syystä jarrubalanssikin oli siirtynyt taakse, jutteli voittaja maalissa.

Pohjankyrön UA:n Jaakko Ollikkala oli hyvä adjutantti Lindroosille. Tuloksena oli neljä kakkossijaa ja sitten päätöspätkän pohjat. Eroa maalissa voittajaan oli 16,7 sekuntia. Salon UA:n Markus Hellström ei päässyt totuttuun vauhtiin. Vaikka kolmas sijakin on komea, niin kahden voiton jälkeen se ei oikein maistu.

Pro F -ryhmässä väliluokan voitti Alavuden UA:n Jari Valtaala ja pikkuluokan Riihimäen UA:n Janne Toivonen.

F-ryhmässä sarjajohtaja Teiskon UA:n Peetu Patajoki oli päätöspätkän jälkeen ajamassa voittoon, mutta kytkin päätti toisin. Patajoki olisi saanut voitolla loistavat saumat päätöskisaan, vieläkin ne ovat hyvät.

Voiton nappasi Joensuun UA:n Joni Korhonen ennen Lakeuden UA:n Max Karhapäätä.

Nuottiluokan kärjessä ovat Patajoki ja Lindroos tasapistein (104) ja seuraavina tasapistein (100) Max Karhapää ja Markus Hellström.

Lehti nelivedon ykkönen

Mikko Lehti (Kuva Marko Kyöstilä)

THU-Teamin Mikko Lehti otti ohjat alusta alkaen. Kun vielä sarjaykkönen Mikko Ala-Talkkari keskeytti kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen, voittomarginaali kasvoi yli kahteen minuuttiin. HRCF:n Janne Mäkilä oli kakkonen ennen Mäntsälän MK:n Jarmo Honkasta.

Pisteissä Ala-Talkkari (86) johtaa 11 pisteellä Mikko Lehteä. Tämä tietää, että päätöskisassa Ala-Talkkarille riittää kolmas sija Lehden voittaessa mestaruuteen.

Ala-Härmän kolmoisvoitto yleisessä

Matias Valkonen (Kuva Marko Kyöstilä)

PR-Racingin Jonni Ruottusen auto sammui heti avauspätkän jälkeen ja hän jäikin kärjelle runsaat viisi minuuttia.  Heti alusta alkaen yleistä luokkaa hallitsi Autoliitto Härmän kolmikko Matias Valkonen, Riku ja Jari Koski. Isä ja poika.

Riku Koski ajoi kahdelle ensimmäiselle pohjat kasvattaen turvallisen johdon, joka piti maaliin saakka. Valkonen oli kakkonen ja isä Koski kolmas.

Tämä oli Pro F:n kärkikolmikko. Korkeimmat sarjapisteet menivät Valkoselle, sillä Kosket eivät ole mukana Cupissa. Pikkuluokan voittaja oli Mäntsälän MK:n Jani Laaksonen.

F-ryhmässä Lappeenrannan UA:n Mika Ruohio vei Mäntsälän MK:n Kristian Kärpästä pohja-ajat 3-2 ja samalla voiton 14,2 sekunnin erolla. Heille myös äffän korkeimmat pisteet. Pikkuluokan voitti Jämsän Äijien Jari Linden.

Kun Jonni Ruottusella oli keskeytys avauskisasta, sai hän laskea kaikki pisteet hyväkseen. Yllätys, hän nousi yleisen kärkeen, vaikka sijoittuikin yleisen viimeiseksi. Ruottusella on kasassa 100 pistettä, Mäntsälän miehillä Kärpäsellä 87 ja Laaksosella yksi vähemmän.

Seniorimestari Kari Kytölä huippunopea

Kari Kytölä (Kuva Marko Kyöstilä)

MHJ-RT:n Juha Paavilainen pystyi avauspätkällä kukistamaan isäntäseuran Pohjois-Hämeen UA:n Kati Kytölän 0,6 sekunnilla, mutta sen jälkeen Kytölä paukutti neljä pohja-aikaa, joista viimeiselle peräti nopeimman kaksivetoajan nuottiluokka mukaan lukien.

Kytölä oli koko rallin kuudenneksi nopein ja seniorien voiton 1.36,5 erolla Paavilaiseen. He olivat Pro F:n kärkikaksikko. Pikkuluokassa Raision UA:n jäsentenvälisissä Mika Korhonen piti Jyrki Sorjasaaren takanaan 1,1 sekunnin erolla.

Jos Kytölä oli ylivoimainen voittaja Pro F:ssä, niin äffässä käytiin kova taistelu Mäntsälän MK:n Jarmo Mustosen ja kuortaneen UA:n Veli Kukkosen kesken, joka päättyi 6,3 sekuntia Kukkosen hyväksi.

Sarjan kärjessä jatkavat Paavilainen ja Mustonen, kummallakin on koossa 104. Kytölä on kolmantena tasan 100 pisteellä ja Kukkosen pistepotissa 90 pistettä.

Joakim Löfvik yllätti junnuissa

Aki Ala-Varvi (Kuva Marko Kyöstilä)

Nykarleby NSB:n edustajia ei juurikaan ole nähty F-Cupin karkeloissa. Nyt nähtiin, Joakim Löfvik ajoi kolme pohja-aikaa. Hän nousi kisan kärkeen kakkos-EK:n jälkeen ja piti pintansa maaliin saakka.

Jyväskylän UA:n Ville Karjalainen ajoi kakkoseksi ja Mäntsälän MK:n Aki Laakkio ohitti viime metreillä Jalasjärven MK:n Aki Ala-Varvin.

Äffän isossa luokassa Karjalainen löi Nurmijärven UA:n Niko Jousen, joka oli voittanut kaksi edellistä kisaa. Laakkio oli nopein äffän pikkuluokassa.

Pro F:n ison luokan kärki oli Löfvik, Ala-Varvi ja Lopen UA:n Sami Hutri.

Sarjapisteissä Ala-Varvi jatkaa kärjessä 105 pisteellä. Sitten tulevat viiden pisteen välein Karjalainen ja Jousi.

F-Rally Trophyssa puolet jäi reitille

Maltti oli valttia, kun Ville Kantoluoto pokkasi V1600-luokan. (Kuva Marko Kyöstilä)

Trophyn kahdeksasta lähteneestä vain puolet pääsi perille. Ryhmäpeleissä jo maksimipisteet hankkinut EPUA:n Markus Latvasen ajopeli hyytyi reitille 17 sekunnin johtoasemasta ja voittoon kipusi Teiskon UA:n Kim Santala.

V1600-luokassa Isäntäseura Pohjois-Hämeen UA:n Jesse Eteläniemi ajoi ulos kolmos-EK:lla selvästä johtoasemasta. Kärkeen nousi Paimion UA:n Severi Jokioinen, joka puolestaan ajoi ulos heti seuraavalla pätkällä. Voiton pokkasi Lammin UA:n Ville Kantoluoto ylivoimaisesti.

Trophya johtaa keskeytyksestään huolimatta Latvanen maksimipistein. Kantoluoto on toisena 91,67 pisteellä. Eteläniemi on jäänyt vain 0,01 pistettä.

Tulokset

Sarjapisteet