Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Juniorit mestaruusjuhlissa

Kuva: Timo Korkalainen

Mestareita juhlittiin Orimattilassa

F-Cupin päätöskilpailu ajettiin hienossa syyskelissä, tosin tuulinen ilma tuntui kylmältä, mutta samalla tuuli kuivasi tiet perjantain sateen jäljiltä. Olosuhteet olivat siis kisailijoille erinomaiset.

Orimattilan UA:n nimikkoralli oli samalla seuran 40-vuotiskilpailu. Järjestelyt onnistuivat mainiosti. Saatot eivät kiusanneet, ja kisa vietiin läpi aikataulun mukaisesti. Ensimmäinen 132 kilpailuun lähteneestä starttasi reitille klo 11.01 ja viimeinen tuli maaliin klo 18.

Vain nelivetoluokassa oli mestaruus selvä ennen päätösosakilpailua, kaikki muut ratkaistiin Orimattilassa.

Nuottiluokka
Sarjajohtaja Jaakko Ollikkala sai Cupin kärkipaikkaa ainoastaan yhden erikoiskokeen, sen jälkeen Ville Hanhisuannon valtikan pitäen sen loppuun saakka. Ollikkala otti hopean ja kaksinkertainen nuottiluokan hopeamitalisti Markus Hellström vei pronssisen mitalin.
Loppupisteet

Neliveto
Jaakko Lavio ajoi selvään voittoon ja mestaruus varmistui maksimipistein. Pekka Karjalainen uusi viime vuoden hopean ja Timo Partanen pronssin.
Loppupisteet

Yleinen
Markku Artjoki oli kiinni mestaruudessa aina nelospätkän ulosajoon saakka. Sarjajohtajana päätöskisaan lähtenyt Jonni Ruottunen hoiteli mestaruuden viiden vuoden takaisen A-junnumestaruuden seuraksi. Artjoki pudotettiin hopealta pronssille, sillä Teemu Kuusinen vei hopean vuoden 2018 tapaan.
Loppupisteet

Seniorit
Kari Kytölä juhli jo yhdeksättä mestaruutta. Vuoden 2014 mestari Lasse Hirvijärvi otti hopean ja Cupin vanhin kilpailija ensi viikolla 73 vuotta täyttävä Jarmo Mustonen nappasi pronssin.
Loppupisteet

Juniorit
Juuso Jorvala ei onnistunut ratkaisemaan mestaruutta edellisessä kisa osakilpailussa, mutta mestaruus ratkesi jo maalia ainoan uhkaajan Jaakko Lahtisen keskeytykseen. Hopeataistelussa pidemmän korren vei kolmen voiton tuomien pisteiden ansiosta Iiro Litjo. Niko Jousi otti pronssin tasapistein Litjon kanssa.
Loppupisteet

F-Rally Trophy
Jyri Räsänen lähti selvässä johdossa päätöskisaan. Ainoastaan Ville Kantoluodon voitto ja hänen keskeytys olisi voinut viedä mestaruuden. No Kantoluoto voitti kisan, mutta kun Räsänen oli kakkonen, oli hän mestari ja Kantoluoto kakkonen.
Pronssin otti luokan11 voittaja Roope Suomalainen.
Loppupisteet

F-Cupin facebookissa runsaasti juttua.