Karjalainen Pekka

Juha Högström oli hyvässä iskussa kauden avauksessa.

Kuva: Marko Kyöstilä

Mestarit kärjessä yleisen luokan avauskilpailussa

Kokemus oli valttia avauskisan vaativilla teillä. Kaksinkertainen Cup-mestari Juha Högström löi niukasti hallitsevan mestarin Markku Artjoen. Kärjessä ehti käymään myös vuoden 2018 hopeamitalisti Teemu Kuusinen.

Avauskilpailun mittelöihin osallistui 20 autokuntaa, joista tämä vuoden F-Cupiin oli ilmoittautunut kahta lukuun ottamatta kaikki. Hankasalmella onkin sitten jo 30 kilpailijaa ja Cupin osallistujien määrä nousi 23:een, eli yhtä lukuun ottamatta ovat mukana. Juha Högström avasi Ilomantsi-rallin parhaiten.

Avauspätkän jälkeen Teemu Kuusiselle kirjattiin kahdet pohjat ja samalla multialainen nousi kärkeen. Ilo oli lyhytaikainen, sillä tulpan johto irtosi nelospätkällä ja Kuusinen romahti kuudenneksi.

Markku Artjoki oli 7,1 sekuntia Högströmin perässä, kun lähdettiin yli 31 kilometriselle päätöspätkälle. Artjoki ajoi pohjat kuudella sekunnilla, mutta kun siihen lisättiin vielä vilppilähdön tuoma rangaistus, oli kaksikon välinen ero Högströmin hyväksi 11,1 sekuntia. Kuusinen kiri lopulta kolmanneksi.
– Nämä tiukat kamppailut tässä lajissa ovat parasta, varsinkin silloin, kun on itse mukana kärkitaistelussa. Uskon, että kilpailu Hankasalmella kiristyy pisteistä. Mukavan lisän tuo myös Juha Rytkösen vierailu. Auton kanssa meillä riittää vielä jonkin verran hommia.

Markku Artjoki ei pidä talvella ajamisesta, siksi kisan kakkossija tyydytti.
– Vaikka voittokin oli lähellä, niin olen erittäin tyytyväinen kakkossijaan. Ei kyllä lähdetä Hankasalmelle kuuta taivaalta tavoittelemaan. Yritetään pysyä tiellä ja ottaa kärkipään sijoitus. Taistelu pisteistä on varmaan kovempi, sillä uskon että keskisuomalaiset kuskit ovat kovassa iskussa. Hyvän sijoituksen jälkeen olisi hyvät lähtökohdat sorakauden kisoihin, Artjoki lasketteli.

Cupin kolmantena oleva Teemu Kuusinen on ajanut Cupin lisäksi hyvällä menestyksellä pari muutakin kisaa ja on myös valmis taistelemaan voitosta. Viime vuoden pronssi- ja toissa vuoden hopeamitalisti Juha-Pekka Suuronen jäi pisteittä avauskilpailusta, nyt hän pääsee kotiteilleen Matias Oksasen tapaan.

Niin kuin viime vuonnakin yleisessä luokassa riittää varteen otettavia kilpailijoita todella paljon. Vaikea on veikata kuka ottaa korkeimmat pisteet, saati sitten vie luokkavoiton, sillä sarjalaisia lähtee kirittämään vuoden 2017 Cupin mestari Juha Rytkönen. Autourheilun moniottelija Rytkönen nousi näkyvään rooliin viime vuonna loppukesästä ajamalla fantastisesti MM-rallicrossia ja hänet valittiinkin MM-sarjan vuoden tulokkaaksi. – Ei siellä ainakaan terveisiä ajeta, Rytkönen lupasi.

Lue lisää:
https://www.rallit.fi/rallicross-komeetta-juha-rytkonen-tahdittaa-revontulirallia-hankasalmella/?fbclid=IwAR16nlxZgsCyCfTzbhBEmLsXEDYpB9VlK0w7RxKHPpaKkF0Ho8LJfHT70LU

Pistetilanne

Yleinen ajaa numeroilla 52-81.
Lähtöluettelo

Nyt kun viranomaismääräysten vuoksi RevontuliRalli ajetaan ilman yleisöä, niin parhaiten seuraat nästä kanavista. Näistä kanavista löytyvät myös mahdolliset päivän livelähetykset.

F-Cup

netti: https://www.f-cup.fi/
facebook: https://www.facebook.com/fcup.akk
Instagram: https://www.instagram.com/fcup_akk/

RevontuliRalli

netti: https://www.hankua.fi/
facebook: https://www.facebook.com/Hankasalmenua

Virallinen ilmoitustaulu: http://www.hankua.fi/virallinen-ilmoitustaulu/

Tulospalvelu: http://ajaksi.fi/wp/