Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Mika Lemmetti hurjassa vauhdissa Laitilassa.

Kuva: Marko Kyöstilä

Mika Lemmetti varasti pääosan Laitilassa

Mika Lemmetin päätavoite on Vetomies-kisan voitto tänä vuonna. BMW-kuski teki hienon kenraalin voittaessaan ylivoimaisesti nuottiluokan ennen Ville Hanhisuantoa. Yksi mestaruuskin saatiin jaettua, kun Jaakko Lavio otti neljännen voittonsa nelivetoluokassa.

F-Cupin kauden neljäsosakilpailu ajettiin tänään Laitilassa. Turun Moottoriseuran järjestämä Oili Jalonen rallissa nähtiin hienoja kilpailuja, joita sävytti muutama hurja ulosajo.

Nuotti
Lemmetti ylivoimainen

Mika Lemmetti sai parhaan mahdollisen lähtönumeron tultuaan vierailemaan F-Cupiin. Hän oli nopein kaikille ajetuilla viidellä erikoiskokeella vieden 39,1 sekunnin erolla Ville Hanhisuantoon. Jaakko Ollikkala ajoi kolmanneksi ja piti pintansa sarjaykkösenä.
– Hieno kisa. Varmasti pito oli parempi kuin alaussa lähteneillä. Vaikeus oli siinä, että piti ajaa juuri tuolla puhtaalla alueella, Lemmetti jutteli
Pikkuluokassa ylivoimaiseen luokkavoittoon ajoi Mika Rantasalo.
Ollikkala jatkaa sarjan kärjessä ennen Hanhisuanto.

Neliveto
Lavio varmisti mestaruuden

Jaakko Lavio on tehnyt selvää kauden kisoissa, niin nytkin. Jämsäläinen vei selvän voiton ennen Pekka Karjalaista Timo Partasen ollessa kolmas.
– Hieno kisa. Olen todella tyytyväinen mestaruuteen. Päätöskisassa pääsee nautiskelemaan, Lavio hykerteli.

Yleinen
Artjoki tarrasi mestaruustaistoon

Yleinen luokka, niin kuin seniorit, juniorit ja F-Rally Trophy ajoivat nelivetoluokan tapaan erikoskokeet 1,2,4,5. Markku Artjoki yllätti vauhdillaan. Nopeaan tahtiin Artjoki ja sarjajohtaja Jonni Ruottunen karkasivat muilta. Maalissa kaksikon ero 15,7 sekuntia. Kolmas oli Mika Ruohio.
– Etukäteen Ruottunen oli suurin haaste ja ajattelin nelospätkällä hän karkaa, mutta onnistui siellä hyvin, Artjoki tuumasi.
Ruottunen jatkaa Cupin ykkösenä ja Artjoki kakkosena.

Seniorit
Kytölä ei tarvinnut loppukiriä

Moninkertainen seniorimestari Kari Kytölä otti ohjat jo kakkospätkällä, eikä antanut muiden yllättää. Kytölän voittomarginaali oli lopulta 30,9 sekuntia. Lasse Hirvijärvi oli kakkonen ja Pauli Junttila kolmas. Pikkuluokan paras oli Mika Korhonen.
– Hieman oli sellainen tunne ehdinkö tänään mukaan, mutta kaikki meni hienosti, Kytölä äimisteli.
Kytölä nousi jälleen kerran sarjajohtoon ennen Junttilaa ja Hirvijärveä.

Juniorit
Litjolle kauden toinen

Eetu Kainulainen veti joukkoa tauolle tultaessa, mutta tekniikka petti nelospätkällä ja johdon otti Iiro Litjo. Hän karkasi selvään voittoon yli puolen minuutin erolla Jaakko Lahtiseen. Kolmas oli Sami Laurila.
– Kyllä tuntuu hyvältä edellisen kisan kaadon jälkeen. Osittain tiet olivat tuttuja, nautti Litjo.
Ison luokan ykkönen oli Niko Jousi
Jorvala jatkaa sarjakärjessä ennen Jarmo Vesteristä ja Lahtista.

F-Rally Trophy
Huimaa kisaa

Laaksonen ja Suomalainen kävivät hienon kisan ryhmäpelien voitosta. Laaksonen voitti lopulta vain 0,9 sekunnilla, mikä oli erona jo avauspätkän jälkeenkin.
V1600-luokassa Jyri Räsänen joutui nostamaan tauon jälkeen vauhtiaan voittaakseen. Ero kasvoikin lopulta 20,2 sekuntiin. Tero Tukiainen oli kakkonen ja Ville Kantoluoto kolmas.
Räsänen jatkaa kärjessä ennen Kantoluotoa ja Laaksosta.

Tästä sarjatilanteet

Viimeinen osakilpailu ajetaan 16.10. Orimattilassa