Vuoden 2022 Rallin Suomen Juniorimestari Miko Jalava kilpailee kaudella 2023 F-Cupissa. Jalava kilpailee tulevalla kaudella niin Toyota Starletilla kuin Toyota Corollalla. Mäntyharjulaiskuljettaja ei sulje vaihtoehtoja muissa sarjoissa kilpailemiseen lähitulevaisuudessa.  

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden 2022 kultamitalisti Miko Jalava kilpailee tulevalla kaudella F-Cupissa. Jalava kilpailee sarjassa viime kaudelta tutulla kalustolla, Toyota Starletilla sekä Corollalla, mutta rinnalle nuottia lukemaan on hypännyt Tomi Hellgren.  

– Ajetaan F-Cupia tällä kaudella, ja kartoitetaan muita kuvioita kevään edetessä. F-Cup on ainoa sarja, mitä en ole ennen ajanut. “Äffässä” on kuitenkin vuosikausia sarjaa kiertäneitä nimiä, joten tason pitäisi olla kohdallaan. F-Cup antaa varmasti oman haasteensa, mutta haasteet ovat aina hyvästä.

RSJM-sarjan osakilpailut ovat olleet pimeitä, eli ilman nuottia ajettavia kilpailuita. F-Cup tuo oman haasteensa sarjan ollessa nuotista ajettava. Yhteistyö uuden kartanlukijan kanssa on lähtenyt moitteetta käyntiin. 

– Hommat ovat lähteneet hyvin Tomin kanssa käyntiin. Ajettiin toinen yhteinen nuottikisa edellisviikonloppuna, ja oman urani seitsemäs. Nuotti ei ole vielä rutiininomaista, mutta paranee koko ajan.  

F-Cupin kalenteri käsittää viisi osakilpailua. Suunnitelmia tulevaisuudessa sarjan rinnalla ajettaviin kilpailuihin on olemassa.  

– Olemme luonnostelleet kesäksi muita projekteja tähän rinnalle, ja pyrimme aktiivisesti tekemään töitä niiden toteutumiseksi.

F-Cup Rallisarja käynnistyy 11.2. Tuuri Rallilla. Kilpailut näytetään koostelähetyksinä CMore-palvelussa.

Teksti: Juho Koski / JalavaRacing -tiedotus
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK