Kuva Mikko Ala-Talkkari (kuvaaja Timo Uimi)

Kun kauden kuudesta osakilpailusta on ajettu neljä, niin nelivedon kärjessä on Lapuan UA:n Mikko Ala-Talkkari. Ala-Talkkari on kerännyt korkeimmat pisteet Korpilahdelta ja Joensuusta sekä toiseksi korkeimmat pisteet avauskisasta Kangasniemeltä ja Oripäästä.  Lapualaisella on mahdollisuus kartuttaa voitolla seitsemän lisäpistettä Ruovedeltä.

Toisena F-Cupissa on Mäntsälän MK:n Jarmo Honkanen. Honkanen sai kesäkuussa ajetusta Itärallista toiseksi korkeimmat pisteet. Hänellä on kasassa 53 pistettä Ala-Talkkarin 86 pistettä vastaan. Kolmantena puolestaan on THU-Teamin Mikko Lehti. Hänellä on pisteitä ainoastaan Kangasniemeltä ja Oripäästä, joista kummastakin voitto eli kasassa on 50 pistettä.

Ala-Talkkarista mestari?

Kyllä, hän voi voittaa mestaruuden, vaikka ei voittaisi tai keskeyttäisi, jos Lehti ei pääse maaliin ja Honkanen ei sijoitu kahden parhaan joukkoon.

Ala-Talkkari voittaa mestaruuden myös, jos hän voittaa Ruovedellä ja Lehti ei sijoitu kahden parhaan joukkoon.

Varma mestari Ala-Talkkari on, jos hän sitten päätöskisassa sijoittuu kolmen parhaan joukkoon.

Eli kaikesta edellistä spekulaatiosta päätellen Ala-Talkkari on selvä mestarikandidaatti, mutta kun kyseessä motorsport, niin mitä tahansa voi tapahtua.
– Se on juurikin niin, mikään ei ole varmaa ennen kuin kaikki kisat ovat ajettu. Auto on huollettu jo hyvissä ajoin, mutta omat työkiireet ajoittuvat juuri tähän vuoden aikaan. Niinpä treeniä ei päästä ajamaan, joten harjoituskilometrit jäävät nollaan, selvitti Ala-Talkkari.

Pelkät voitotkaan eivät riitä

Mikko Lehdeltä vaaditaan voittoja. (Kuva Timo Honkala)

Lehti voi nousta mestariksi kahdella voitolla, ellei Ala-Talkkari saa pisteitä päätöskisasta. Honkasen ainoa oljenkorsi perustuu myös toisten epäonneen. Jos Ala-Talkkari ei saa pisteitä päätöskisasta, voi Honkanenkin kahdella voitolla nousta mestariksi.

Pistetilanne 4/6