Paimion Urheiluautoilijoiden Samuli Nevä ja kartanlukija Aki Maaranen (Mikkelin UA) starttaavat tulevana lauantaina Alavudella alkavaan F-Cup-rallisarjan uuteen kauteen tutulla BMW Compact -autolla. Kaksikko kilpailee tulevalla kaudella Nuottikategorian luokassa 2.

Nevän valmistautuminen kauteen ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikka lauantaina Tuuri Ralliin onkin luvattu hienoa talvikeliä, ei Varsinais-Suomen heikon lumitilanteen johdosta testiaikaa ole runsain määrin siunaantunut.

– Hieman arveluttava tilanne juuri sen takia, että kilometrejä ei ole hirveästi alla. Ihan pieni testaussessio saatiin viikonloppuna vedettyä, mutta silloinkin pohja oli lähinnä soraa. Mutta ei se toki maailmaa kaada, näillä on mentävä, Nevä arvioi.

Nevä ei aseta itselleen tulospaineita mutta tiedostaa samalla, että maaliinpääsy on tällä kaudella tärkeää.

– Pisteiden kannalta on ehdottoman tärkeää päästä joka kisassa maaliin, kun kaikista kisoista lasketaan pisteet yhteen. Auto on toki vähän kehitysversio tällä hetkellä mutta toivon, että vauhtia saataisiin kehitettyä kauden aikana.

Kausien välissä tiimiin on saatu vahvistuksia yhteistyökumppanipuolella.

– Ihan mahtavaa, että vanhat yhteistyökumppanit halusivat jatkaa mukana ja uusiakin on tullut. Esimerkiksi itsekin rallimiehenä kunnostautunut Jukka Hiltunen ja Selekta Henkilöstöpalvelut lähtivät tukemaan tämän kauden projektia ja sen avulla saadaan jälleen kierrettyä koko kausi, Nevä kiittelee lopuksi.

Alavuden seudulla ajettavassa Tuuri Rallissa ajetaan neljä erikoiskoetta ja yhteensä 57 erikoiskoekilometriä. Kilpailun lähtö tapahtuu Keskisen Kyläkaupalta lauantaina klo 13, maalijuhlallisuuksia vietetään samalla paikalla klo 17 alkaen.

Nevän autokunta starttaa matkaan numerolla 7. Tulos- ja seurantalinkit löytyvät sarjan verkkosivuilta f-cup.fi.

Seuraa Samulia somessa:

Facebook: @samulinevaofficial / www.facebook.com/samulinevaofficial 

Instagram: @rally_team_paimio / www.instagram.com/rally_team_paimio/

Teksti: Samuli Nevän tiedotus
Kuva: Marko Kyöstilä