Paimion Urheiluautoilijoiden Samuli Nevä ja kartturi Juha Kivimäki päättivät vuonna 2005 alkaneen ja 104 rallia kestäneen yhteistyön viime lauantaina Korpilahdella. F-Cup Rallisarjan talvikauden päätösosakilpailu päättyi kaksikon osalta ennen rallin kolmatta erikoiskoetta tekniikkamurheisiin. 

Kauden ensimmäisen osakilpailun, Kangasniemi Rallin, suoritukseen Nevä ei ollut tyytyväinen. Ajo heilahteli ja erikoiskokeiden sijoitukset eivät miellyttäneet paimiolaista. Päivän viimeisellä lenkillä tullut aikarangaistus vei viimeisenkin terän ja tuloksena oli nuottikategorian yleiskilpailun 9. sija, luokkasijoituksen ollessa 2. 

Korpilahdelle Nevä asetti tavoitteekseen tasaisemmat erikoiskoeajat ja sitä myöten tasaisen suorituksen. Kevätaurinko teki rallin reitistä kuitenkin äärimmäisen haastavan, teiden mentyä melkoiselle lumipöperölle. 
– Ensimmäisellä erikoiskokeella yhdessä oikealle kääntyvässä mutkassa mentiin ihan järkyttävässä liipissä ja menetettiin siinä ainakin pari-kolme sekuntia, mutta muuten tuli jopa yllättävän hyvin, Nevä kertoi pätkän maalissa. 

Toisella erikoiskokeella oli sitten ainekset isompaankin tuhoon, kun penkkakosketuksen johdosta oli jopa kaato lähellä. 
– Herranjumala mikä tilanne. Nypyn ylittävä vasen meni vähän penkkaan ja haukkasin seuraavaan oikeaan vähän turhan sisältä, auto meni sitten kahdelle pyörälle ja tippui tien toiselle puolelle suoraan penkkaan, Nevä kertasi tapahtumaa. 
Tilanteessa Nevän BMW Compactin jäähdytin otti siipeensä eikä vikaa saatu korjattua erikoiskoetta seuranneella huoltotauolla. Näin edessä oli keskeytys yleiskilpailun kahdeksannelta sijalta ja luokan 5 johtopaikalta. 

Juha KIvimäki (vas.) ja Samuli Nevä.

Kesäkauteen Nevä lähtee myöhemmin julkistettavan uuden kartanlukijan kanssa Kivimäen jäädessä ansaitulle rallieläkkeelle. Edessä on kuitenkin sitä ennen töitä auton ja nuotituksen kanssa. 
– Juhalle suuret kiitokset kaikista näistä vuosista. Mahtavaa, että herra jää kuitenkin tiimin taustavoimiin vaikuttamaan, vaikka kartanlukijan hommat nyt päättyivätkin, Nevä kiittelee. 
– Kyllä se auto koko ajan tuntuu paremmalta käteen, mutta on siinä vielä työtä etenkin jousituksen kanssa. Eteenpäin on kuitenkin menty viime syksyn debyyttikisan jälkeen. Ja selkeästi myös nuotissa on kehitettävää, niihin tullaan paneutumaan tässä tauon aikana varmasti uudenkin kartanlukijan kanssa, Nevä päättää.  

Nevä aloittaa kesäkautensa Turun seudulla 13.-14. toukokuuta ajettavassa SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa. F-Cup Rallisarja jatkuu kevättauon jälkeen Oripäässä lauantaina 28.5. 

Tilanne – F-Cup Nuotti 2/6 osakilpailua 
1. Joonas Lindroos 60p 2. Max Karhapää 60p 3. Peetu Patajoki 44p … 10. Samuli Nevä 26p 
Seuraa Samulia somessa:
Facebook: @samulinevaofficial / www.facebook.com/samulinevaofficial 
Instagram: @rally_team_paimio / www.instagram.com/rally_team_paimio/

Patrick Rupponen 
Samuli Nevän tiedotus 
0406837983 
pate@loudlifemedia.fi