Peetu Patajoen vauhti on noussut kauden jatkuessa. (Kuva: Timo Honkala)

Nuottiluokka on ollut tämän vuoden osallistujamääriltään suurin luokka. Varsinkin iso Pro F -luokka on kerännyt paljon kilpailijoita. Kauden yllättäjä on ollut ehdottomasti Teiskon UA:n Peetu Patajoki. Astra-pilotti oli talven kisoissa kummassakin luokkansa kakkonen. Pinnan vaihtuessa soraksi vauhti parani ja kummassakin kisassa oli tuloksena luokkavoitto ja F-ryhmän parhaat tulokset.
– Olen nyt ajanut kaksi kisaa elokuussa. Kummassakin olen keskeyttänyt. Toivottavasti auton viat ovat nyt loppu ja päästään ajamaan voitosta, tuumaili Patajoki.

Neljä pistettä Patajoen takana olevalla Salon UA:n Markus Hellströmillä on tasan 100 pistettä. Salolaisen kausi BMW:lla on todella hyvä. Jo talvella oli hyvää kyytiä, mutta kummassakin sorakisassa on tullut täysi potti. Patajoki ja Hellström nousisivat voitoilla tasapisteisiin (112) ennen päätöskisaa.

Markus Hellström on ollut äärimmäisen kova soralla.
(Kuva: Timo Uimi)
Mika Rantasalo ei ole tyytyväinen suorituksiinsa ja odottaa syksyn kisoista parempaa. (Kuva: Timo Honkala)

Kolmantena on Raision UA:n Mika Rantasalo, joka aloitti Citikalla, mutta vaihtoi kesäksi vanhaan sotaratsuun Kadettiin. Rantasalo on tuskaillut vauhdin kanssa, silti tasaiset suoritukset ovat tuoneet 87 pistettä.

Talvella onnistui, kesällä ei. Vetomiehissä löytyi vauhti takaisin. Joonas Lindroos odottaa syksyn kisoja. (Kuva: Timo Honkala)
Max Karhapää onnistui LIndroosin tapaan talvella. . (Kuva: Timo Honkala)

Tullan UA:n Joonas Lindroosin kausi alkoi kahdella voitolla, mutta sorakaudella on tullut pettymyksiä.
– Jarrujen kanssa oli kummassakin kiusaa. Onneksi saatiin Vetomiestä ne kuntoon. Nyt olisi pakko voittaa, mikäli pysyy vielä mestaruuskamppailussa mukana.

Viime vuoden nelosen Lakeuden UA:n Max Karhapään kausi käynnistyi kahdella voitolla, mutta Oripään keskeytys pudotti hänet kyydistä. Nyt onnistuminen Ruovedellä on enemmän kuin tärkeä.

Todennäköisesti joku näistä viidestä on mestari. Hellström ja Lindroos syövät toisensa pisteitä. Samoin käy kolmikolle Patajoki, Karhapää ja Rantasalo. Ruodeveden kisan jälkeen olemme paljon viisaampia.

Pistetilanne 4/6