Joonas Lindroos on vahva ennakkosuosikki nuottiluokan mestariksi. Jos hän voittaa luokkansa Jari-Pekka rallissa, niin vain Peetu Patajoen nopeampi suoritus voi kääntää asetelmat. (Kuva: Marko Kyöstilä)

Nuottiluokassa tilanne ennen finaalia on kutkuttavan jännittävä, sillä neljän kärki on neljän pisteen sisällä. Kärjessä ovat tasapistein (104) Peetu Patajoki ja uudelleen mestaruustaisteluun noussut Joonas Lindroos. Kaksikosta neljän pisteen päässä ovat Markus Hellström ja Max Karhapää. Viidentenä on Mika Rantasalo 87 pisteellä.

Lindroos ja Hellström ajavat luokassa 6 ja muut kärkiviisikosta luokassa 3. Kummankin luokan osallistujamäärät riittävät maksimipisteisiin.

Peetu Patajoki (Kuva Timo Honkala)
Markus Hellström (Kuva Timo UImi)
Max Karhapää (Kuva Timo Honkala)
Mika Rantasalo (Kuva Timo Honkala)

Spekulaatiotaulukot

Ensimmäinen: Jos kärkikaksikko voittaisivat luokkansa ja samoin Hellström sekä Karhapää olisivat kakkosia. Tilanne ei muuttuisi mitenkään. Tasapisteiden osuessa kohdalleen ratkaisisi sijoittuminen viimeisessä osakilpailussa nuotin mestaruusluokassa. Tämän historian mukaan luokan 6 autot ovat olleet nopeampia, eli mestari olisi Lindroos, kakkonen Patajoki ja kolmas Hellström.
Kakkonen: Jos Hellström ja Karhapää voittaisivat luokkansa, Lindroos ja Rantasalo olisivat kakkosia, niin mestaruuden veisi Hellström tasapistein Karhapään kanssa (jos Karhapää olisi nopeampi kuin Hellström, niin osat vaihtuisivat). Lindroos olisi kolmas.
Kolmas: Jos Patajoki voittaisi luokkansa ja ison luokan vaikkapa Jaakko Ollikkala. Hellström ja Karhapää eivät pääsisi maaliin sekä Rantasalo olisi luokkansa neljäs, niin mestari olisi Patajoki, Lindroos kakkonen ja Rantasalo kolmas.
Paljon jää lauantaipäivän osalle. Keskeytyksen tulevat ratkaisemaan paljon sekä luokassa 3 Joni Korhosen otteet ja isossa luokassa Ollikkalan, Kalle Asikaisen ja Jarkko Ojalan suoritukset. Rantasalo tarvitsee avukseen muiden keskeytyksiä. Jos esim. kaikki keskeyttäisivät, niin Rantasalolle riittäisi luokan kolmas sija ja poikansa Rikun voittaminen.

Tästä sarjatilanteeseen

Jari-Pekka tietopakettiin